Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου Ολάντ: Ιστορική απόφαση της Ε.Ε. - Θαρραλέα επιλογή του Αλέξη Τσίπρα


Μία «ιστορική απόφαση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία «θαρραλέα επιλογή» του Αλέξη Τσίπρα χαιρέτισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα.
hollande1
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα υποβληθεί για έγκριση στο γαλλικό κοινοβούλιο την Τετάρτη. Είπε επίσης ότι θα γίνει μία αναδιάταξη των πληρωμών του ελληνικού χρέους που θα αφορά τις προθεσμίες και τα επιτόκια.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε στη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες «μία ιστορική απόφαση που επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα «τη θαρραλέα επιλογή» που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η αξιοπιστία της Ευρώπης θα δεχόταν πλήγμα αν δεν υπήρχε συμφωνία σήμερα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, έπειτα από το τέλος της έκτακτης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης. Εκτίμησε πως η συμφωνία, που επιτεύχθηκε έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις 17 ωρών, περιλαμβάνει «μία αναδιάταξη [των πληρωμών] του χρέους της Αθήνας με επιμήκυνση των προθεσμιών, των ωριμάσεων και με επαναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: