Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Εμπλοκή στις ιδιωτικοποιήσεις...


Εμπλοκή υπάρχει στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, με την ελληνική κυβέρνηση να απορρίπτει την πρόταση-σοκ για δημιουργία ταμείου με έδρα το Λουξεμβούργο, στο οποίο θα μεταφερθεί πολύτιμη δημόσια περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ. 

Για..
τη διακοπή ενημέρωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόσεφ Μούσκατ έκανε λόγο για «κάποια πρόοδο» έως τώρα. 

Οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης επεξεργάζονται με βραδείς ρυθμούς το τετρασέλιδο προσχέδιο συμφωνίας για την Ελλάδα, έχοντας φθάσει στην αρχή της τρίτης σελίδας, με μεγαλύτερο «αγκάθι» ως τώρα τις ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με πηγές του βρετανικού Guardian.

Μετά από επτά ώρες συνεδρίασης, η Σύνοδος Κορυφής βρίσκεται στην μέση του εισηγητικού κειμένου του Eurogroup, και διέκοψε για νέες διαβουλεύσεις τόσο των τεχνικών κλιμακίων όσο και των ηγετών της ευρωζώνης σε κατ'ιδίαν συναντήσεις. 

Οι συζητήσεις σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις έχουν μπλοκάρει και η εξέταση του συγκεκριμένου ζητήματος έχει μετατεθεί για αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: