Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

«Μάχη» Φίλη - Ζωής στη συνεδρίαση...


Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος άφησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης, ενώ...
απάντησε και στο αίτημα των βουλευτών για επίσπευση της διαδικασίας, η οποία παρεμπιπτόντως μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Κοινοβουλίου.

Κατά την τοποθέτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε:

Η Βουλή έκλεισε με απόφαση της διάσκεψης την προηγούμενη Δευτέρα, αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξει συνεδρίαση μέχρι τις 16 Αυγούστου, έπειτα από αίτημα του κ. Πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνήσει μαζί μου και είχε διατυπώσει το εν λόγω αίτημα και του ζήτησα τη διευκρίνιση εάν θα κατατεθεί κάτι σε αυτό το διάστημα. Η απάντησή του ήταν ότι υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο αλλά δεν θα χρειαζόταν να υπάρξει η συζήτηση στη Βουλή. 

«Από την έκκληση που διατυπώνεται στην επιστολή μου να μην υπάρχει αιφνιδιασμός ή πλημμελής νομοθετική επεξεργασία, τίποτα από τα δύο δεν συνέβη καθώς προς έκπληξή μου χθες το μεσημέρι ζητήθηκε η διαδικασία του κατεπείγοντος» είπε ακόμα και συνέχισε: 

Από την ώρα που ενημερώθηκα αμέσως ζήτησα να συγκληθεί η διάσκεψη για σήμερα. Δυστυχώς το νομοσχέδιο που επρόκειτο να κατατεθεί χθες για να ενημερωθούν εγκαίρως οι βουλευτές, κατατέθηκε τελικά σήμερα.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, απάντησε στην κ. Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για «θρυαλλίδα θεσμικής παρέμβασης».

«Γνωρίζει η κ. Πρόεδρος πως υπάρχει αίτημα του κ. Πρωθυπουργού ώστε να συνεδριάσει η Βουλή σήμερα και αύριο. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωση και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ζήτησε την πολιτική συνεννόηση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του κατεπείγοντος. Υπήρξε συνεννόηση και αυτό φαίνεται από την πλειοψηφία της διάσκεψης των προέδρων ώστε να υπάρξει να επίσπευση της διαδικασίας» είπε και συνέχισε: 

Όλα αυτά την ώρα, άλλες δυνάμεις, αντίρροπες προς την Ελλάδα δραστηριοποιούνται στα κοινοβούλια τους ώστε να υπάρξουν εμπόδια στη σύναψη της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξαπέλυσε πυρά κατά της προέδρου λέγοντας πως «η κ. Κωνσταντοπούλου σχεδόν με απροκάλυπτη επιθετικότητα μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Εάν έτσι αισθάνεται, δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, αυτό εάν το εννοεί είναι θρυαλλίδα θεσμικών παρεμβάσεων». 

Υπέρ της δημόσιας μετάδοσης της Διάσκεψης τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε ότι αφορά τη συνεδρία, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Γρηγοράκο για να συγκληθεί την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να συγκληθεί νωρίς την Τετάρτη η διάσκεψη και συμπλήρωσε ότι θεωρεί πολύ κακό και αρνητικό αυτό που έγινε τελικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: