Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα εκλογών ...


...παρά μόνο αν αμφισβητηθεί η κυβέρνηση...
Αναγκαίο, χαρακτήρισε το πρωί στην ΕΡΤ, το νέο πλαίσιο αναχρηματοδότησης της οικονομίας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
«Με τα σημερινά δεδομένα», είπε, υπάρχει ισχυρή...
πιθανότητα το πλαίσιο στο οποίο καταλήξαμε και συναποφασίσαμε να μεταστρέψει προς μια πιο θετική κατεύθυνση, με θετικό πρόσημο όσον αφορά το κρίσιμο σημείο της ανάπτυξης, την εξέλιξη της οικονομίας».

Ο υπουργός τονισε ότι τα υψηλά πλεονάσματα θα σήμαιναν μεγάλες περικοπές και επισήμανε ότι «τα φορολογικά βάρη θα επιμεριστούν δικαιότερα».

«Το πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει σήμερα -και είναι σαφώς προσδιορισμένο- αφορά τέσσερα σημεία που είναι δεδομένα, όπως η δημοσιονομική εξυγίανση, ο τρόπος σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, η απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορών προϊόντων» δήλωσε ο κ. Σταθάκης. Επισήμανε ωστόσο, ότι σε αντιστάθμισμα της συμφωνίας η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης της οικονομίας.

Επίσης, ο υπ. Οικονομίας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις» και πρόσθεσε ότι «αλλάζουν μόνον οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις». Δεν υπάρχουν μειώσεις ούτε στους μισθούς, συνέχισε και υπενθύμισε ότι από το 2010 ώες το 1014 οι μειώσεις στους μισθούς ήταν της τάξης του 40% στο δημόσιο και του 17-18% στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα εκλογών παρά μόνο αν αμφισβητηθεί η κυβέρνηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: