Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει η Pulse...


Πρώτος ο Τσίπρας στην μάχη της καταλληλότητας... 

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24. 

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει...
27,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, διαφορά δηλαδή μισής ποσοστιαίας μονάδας. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ με 6,5% αντίστοιχα, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5% αντίστοιχα, η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και οι ΑΝΕΛ με 2%. Στο 7% η αδιευκρίνιστη ψήφος. 

Σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρείας το Σάββατο, η ΝΔ κερδίζει 1% και το ΠΑΣΟΚ 0,5%. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 1%, η Λαϊκή Ενότητα 0,5%, η Ένωση Κέντρου 1% και οι ΑΝΕΛ 0,5%. Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και ΚΚΕ έχουν αμετάβλητα ποσοστά. 

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λάμβαναν από 26,5%, ενώ ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Στην τέταρτη θέση ήταν το ΠΑΣΟΚ με 6%. Ακολουθούσαν Ποτάμι και ΚΚΕ με 5%, και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Η Ένωση Κεντρώων λάμβανε 3,5% και οι ΑΝΕΛ 2,5%. 

Τα ποσοστά με αναγωγή επί των έγκυρων διαμορφώνονται: ΝΔ 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ 28%, Χρυσή Αυγή 7%, ΠΑΣΟΚ 7%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΛΑΕ 3,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, ΑΝΕΛ 2,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 52% έναντι 36% της ΝΔ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 36% έναντι 34%.

Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας αξιολογούνται από τους πολίτες ως το πιο σημαντικό θέμα με 43%, ενώ ακολουθούν η σταθερότητα της χώρας με 24%, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων με 11%, η διαπραγμάτευση του χρέους με 7% και η ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ με 6%.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ότι διασφαλίζει περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: