Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Κουτσούμπας: Η «νέα Ελλάδα» του ΣΥΡΙΖΑ...


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
... είναι η Ελλάδα της ολιγαρχίας...
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και των ολιγαρχών εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.
 Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα πλατιάς λαϊκής ενότητας και συμμαχίας στους...
εργαζόμενους.  

«Δυο διαφορετικοί κόσμοι» βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση: Από τη μία ο κόσμος της δουλειάς, που με τα χέρια και το μυαλό του παράγει τα πάντα και από την άλλη ο κόσμος των εκμεταλλευτών, μία χούφτα παράσιτα που καρπώνονται τη δουλειά, τον ιδρώτα, τους κόπους και τα βάσανα εκατομμυρίων. Αυτή η αντίθεση εκδηλώνεται και σήμερα και διατρέχει την Ιστορία», είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος στη συνέχεια έριξε πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., η οποία (σημείωσε) πως στέλνει στη λαϊκή οικογένεια το βαρύ και ασήκωτο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις είναι η καπιταλιστική Ελλάδα, η οποία, «με την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο τέλος της τετραετίας», σύμφωνα με την κυβέρνηση, «ή θα έχει βυθιστεί σε νέα κρίση με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην ευρωζώνη αλλά και σε άλλες ισχυρές οικονομίες διεθνώς» ή «θα έχει περάσει στη φάση της ανάκαμψης, που πάλι θα είναι προς όφελος των μονοπωλίων, θα πατήσει πάνω στα κατεστραμμένα εργατικά δικαιώματα, ανάπτυξη που δεν πρόκειται να δώσει πίσω στις στρατιές των ανέργων τη δουλειά που είχαν, με το μισθό που είχαν».
φεστιβάλ ΚΝΕ
φεστιβάλ ΚΝΕ κάλεσμα στους εργαζομένους | EUROKINISSI

Ανέφερε ότι η «νέα Ελλάδα» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Ελλάδα της ολιγαρχίας, «και το κατεστημένο είναι η εξουσία τους απ' την οποία στηρίζεται και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ «αν πότε- πότε του κάνουν κριτική, αυτή είναι για να μην καθυστερεί τις καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις, την υλοποίηση δηλαδή, των αντιλαϊκών μέτρων».

Ο κ. Κουτσούμπας, απευθύνοντας κάλεσμα πλατιάς λαϊκής ενότητας και συμμαχίας στους εργαζόμενους, υπογράμμισε ότι «στο δρόμο της ανατροπής ο λαός μπορεί σήμερα, ανεξάρτητα με το τι ψήφισε στις εκλογές, να αντιδράσει για να αποτρέψει τα χειρότερα, να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης, βελτίωση της ζωής του». Πρόσθεσε ότι μέσα στην δυναμική των διαδικασιών, διεργασιών και αναδιατάξεων του εργατικού-λαϊκού κινήματος, διαμορφώνονται τα φύτρα αυτής της λαϊκής συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: