Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Άγνωστη η κατάστασή του Ιράκ: «Χτυπήθηκε σε αεροπορική επιδρομή ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους»

Ιράκ: «Χτυπήθηκε σε αεροπορική επιδρομή ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους»
Tα ίχνη του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχαν χαθεί για πολύ καιρό   (Φωτογραφία:  AP )

Βαγδάτη, Ιράκ
Αεροπορική επιδρομή στην αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί και αυτός, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ.

Σύμφωνα με επίσης ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας, ο αυτοαποκαλούμενος ηγέτης του «χαλιφάτου» στο Ιράκ και τη Συρία εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα με τη Συρία και χτυπήθηκε στην επαρχία Άνμπαρ, στο Δυτικό Ιράκ.

«Η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε την αυτοκινητοπομπή του τρομοκράτη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ενόσω κατευθυνόταν προς την Καράμπλα για να παραβρεθεί σε συνάντηση με διοικητές της οργάνωσης», ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Η κατάσταση του παραμένει άγνωστη, όπως άγνωστα παρέμεναν τα ίχνη του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ έχουν και στο παρελθόν ανακοινώσει ότι ο Αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε σε επιδρομές, το οποίο ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ.

Η Καράμπλα βρίσκεται πάνω στον ποταμό Ευφράτη, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Συρία. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τις υπηρεσίες πληροφοριών του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ και το κοινό κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ο διεθνής συνασπισμός έπληξε 24 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ το Σάββατο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: