Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ακροδεξιοί ετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Καλαμάτα...


Επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Εισαγγελία, Αστυνομία, Εφορία και άλλες κρατικές υπηρεσίες και τράπεζες, είχε σκοπό να κάνει η Ομάδα των 5, που συνελήφθη...
το Σάββατο, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και παραδέχθηκαν τις εκρήξεις στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά.


Οι 5 οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για έναν 52χρονο ηλεκτρονικό που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Καλαμάτα και 4 νεαρούς από τη Δράμα, ηλικίας από 28 έως 34 ετών.

Ηγετικό ρόλο φαίνεται να έχει ο 52χρονος Καλαματιανός, ενώ παρουσιάζονται ως μέλη της Ομάδας Ε. Εξήγησαν την επίθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως εναντίωση στο κεφάλαιο και τη μασονία και στο άγαλμα του Παλαιολόγου ως εναντίωση κατά του Βυζαντίου.

Επέλεξαν, όπως υποστηρίζουν την Καλαμάτα για την ιστορικότητά της και επειδή από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση. Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε πλούσιος εξοπλισμός για να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους, όπως παραδέχθηκαν πως είχαν σκοπό.

Ειδικότερα, αποκάλυψαν στους αστυνομικούς που τους ανέκριναν, πως στόχος τους ήταν να διαμένουν μόνιμα στο βουνό (είχαν εφοδιασθεί και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό) και να κατεβαίνουν μόνο για να υλοποιήσουν κάποιοι νέο χτύπημά τους και να επιστρέφουν στο βουνό, με επίκεντρο των επιθέσεών τους την Καλαμάτα.
Μάλιστα για την υλοποίηση των πρώτων τους επιθέσεων βρίσκονταν στην Καλαμάτα, εδώ και περίπου μια εβδομάδα.



Όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, θέλησαν να «αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος». Οι τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή τους, θα τοποθετούνταν σε κεντρικά σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Στόχοι ήταν η Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, η Εφορία και το Δημαρχείο Καλαμάτας. Μάλιστα, οι βόμβες θα έσκαγαν απανωτά, προκειμένου να προκαλέσουν χάος, αν και οι ίδιοι δεν προσδιόρισαν το πότε θα γίνονταν οι βομβιστικές επιθέσεις.
«Ήταν αποφασισμένοι και επικίνδυνοι» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο Έθνος. Οι πέντε συλληφθέντες ήταν έτοιμοι για όλα, είχαν εξασφαλίσει όσα χρειάζονταν για τις επιθέσεις, ενώ ήταν έτοιμοι και για τη διαβίωσή τους στο βουνό μετά τις τρομοκρατικές τους ενέργειες.

Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν όλα τα σχέδιά τους, καθώς πριν προλάβουν να φύγουν για το βουνό, είχαν ήδη πέσει στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας, η οποία άμεσα και με σωστές κινήσεις αξιοποίησε όλα τα στοιχεία και πρόλαβε χειρότερες καταστάσεις.


Ομάδα Έψιλον
Η εθνικιστική οργάνωση λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια, με σύμβολο το δελφικό Έψιλον. Οι οπαδοί της πιστεύουν στο θεό Δία και στους αρχαίους Έλληνες. Στα κείμενα τους στρέφονται κατά της πολιτείας, του πολιτικού συστήματος, όπως επίσης κατά της Ορθοδοξίας, του Βυζαντίου και των Εβραίων. Μέχρι τώρα, η οργάνωση δεν είχε απασχολήσει σοβαρά την αστυνομία. Το 2013, σε ναό της Λυγαριάς στο Ηράκλειο Κρήτης, άγνωστοι είχαν βεβηλώσει μία εκκλησία, αφήνοντας ως υπογραφή το σύμβολο της «ομάδας Έψιλον».

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: