Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Η Τουρκία μεταφέρει τζιχαντιστές του ISIL εκτός Συρίας για να σωθούν...


Καταγγελία σοκ για τον ρόλο της Τουρκίας στην σύρραξη της Συρίας... 

Πάνω από 500 τζιχαντιστές μαχητές μεταφέρθηκαν από την Συρία στην Υεμένη με αεροπλάνα που έφθασαν στην χώρα προερχόμενα από...
την Τουρκία.
Η καταγγελία-βόμβα ενός Σύριου στρατηγού δίνει μια νέα διάσταση στην μάχη που διεξάγεται εναντίον των τζιχαντιστών του ISIL στην Συρία. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Συριακών Δυνάμεων Αli Maihub κατήγγειλε ότι πάνω από 500 μαχητές του ISIL μεταφέρθηκαν από την Συρία στην Υεμένη, μέσα σε 4 αεροπλάνα τα οποία έφθασαν στην συγκεκριμένη χώρα προερχόμενα από την Τουρκία.

Το περιστατικό έγινε χθες στις 26 Οκτωβρίου, και σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αξιωματικό, δύο αεροπλάνα είχαν τα σήματα της Turkish Airlines, ένα ανήκε στο Κατάρ και ένα στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα αεροπλάνα αυτά προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άντεν, και όπως αναφέρει στην δήλωσή του ο Σύριος στρατηγός, προέρχονταν από την Τουρκία και είχαν για επιβάτες 500 τζιχαντιστές μαχητές, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει την Συρία για σωθούν από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων. 

Σημείωσε επίσης ότι στρατιωτικοί από την Σαουδαραβική Αραβία συναντήθηκαν με αυτούς τους 500 τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο του Άντεν, και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες θα έπαιρναν μέρος σε μάχες εναντίον των ανταρτών που αντιτίθενται στην Σαουδική Αραβία στην Υεμένη...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: