Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Διυπουργική για την επενδυτική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας...


ΟΛΑΝΤ ΤΣΙΠΡΑΣΔιυπουργική συνάντηση για την προώθηση της επενδυτικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν οι... Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας, Αλέξης Χαρίτσης, υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ και Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών.

Από γαλλικής πλευράς, οι Μισέλ Σαπέν, υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Λεβί, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης και Αρλέμ Ντεσίρ, γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης ήταν:

- Η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ.

- Η προοπτική της συνεργασίας επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και για της από κοινού συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα των δύο χωρών, στον επενδυτικό τομέα. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν οι κλάδοι του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ενέργειας, των υποδομών και του αγροτικού τομέα.

- Η δημιουργία κοινών επενδυτικών σχημάτων για επενδύσεις σε αναδυόμενες οικονομίες, με έμφαση στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας σε υπουργικό επίπεδο, για την υλοποίηση των παραπάνω κατευθύνσεων, μέσα σε καθορισμένα χρονοδιαγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: