Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

«Η Ευρώπη χρησιμοποιεί ευφάνταστες λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτα...


ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ Τι σημαίνει αξιολόγηση;».
Στήριξη Ολάντ στον Τσίπρα, για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και τα κόκκινα δάνεια...
«Η Γαλλία ήταν και είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Η Γαλλία και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συζητήσεων για το πρόγραμμα στήριξης στήριξε την Ελλάδα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη συνέντευξη Τυπου και επεσήμανε ότι «το ελληνικό Έθνος μπορεί να έχασε πολλά, δεν έχασε όμως την ψυχή του».

Μάλιστα έκανε αναφορά στους...
πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια και επεσήμανε γενικά ότι αυτό που ζητάει η Ελλάδα είναι μια ευελιξία ενώ τόνισε: «Αυτό που ανησυχεί τους Έλληνες είναι αυτά τα δάνεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μια νέα απειλή για τις οικογένειες. Θα πρέπει να ξαναδούμε το όριο κάτω από το οποίο δε μπορεί να γίνει κατάσχεση. Αυτό είναι μια θεμιτή συζήτηση».

Μάλιστα είπε ότι η Ευρώπη χρησιμοποιεί λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτα. «Η Ευρώπη χρησιμοποιεί ευφάνταστες λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτα. Τι σημαίνει αξιολόγηση;» τόνισε σημειώνοντας μάλιστα ότι θα στηρίξει την Αθήνα και στη διαδικασία ελέγχου από την τρόικα και ότι η Γαλλία θέλει να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις.

«Να αξιολογήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να επανέλθει σταθερότητα και εμπιστοσύνη στη χώρα», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι: «Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δράσουμε μόνοι. Όλη η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα».

Θα πρέπει να δημιουργηθούν συνεργασίες για τη μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους, τη φορολογία, τον επαναπατρισμό των καταθέσεων του εξωτερικού, τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους ώστε η Ελλάδα να επωφεληθεί, καλύτερη απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τόνισε ακόμη οτι ξέρει τι περνάει ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε: «Ο Αλέξης ήταν ασταμάτητος στις προσπάθειές του στις διαπραγματεύσεις. Χαιρετίζω την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού για υπεύθυνη στάση».

«Πώς θα μπορούσαμε να φανταστούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;», είπε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό υπογράμμισε πως «υπάρχει και ένα ακόμη θέμα που χρήζει ευρωπαϊκής αλληλεγγύης: Το θέμα των μεταναστών».

«Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης για τους πρόσφυγες» ανέφερε και σημείωσε ότι: «Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης».

Μάλιστα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας: «Η Τουρκία να προσέξει τα δικά της σύνορα και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Να τη στηρίξουμε για να μείνουν οι πρόσφυγες».

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αλληλεγγύη της ΕΕ στο θέμα των προσφύγων», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: