Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αλληλοκατηγορίες για εκβιασμούς...


...στη συνεδρίαση για τις άδειες των καναλιών...
"Αναψαν τα αίματα" και στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τις άδειες των ιδιωτικών καναλιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αποκάλυψε ότι...

η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Καναλιών έκανε καταγγελία στην Κομισιόν για το νομοσχέδιο. Μετά από αυτό, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζήτησαν να κατατεθεί η αλληλογραφία της κυβέρνησης με την Κομισιόν και να κληθούν το ΕΣΡ και η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απάντησε ότι η αλληλογραφία βρίσκεται από χθες το βράδυ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των βουλευτών και κατήγγειλε «την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

«Όποιος φορέας ή πρόσωπο κάνει μία αναφορά στα ευρωπαϊκά όργανα είναι υποχρεωμένοι να ρωτήσουν διά της υπηρεσιακής οδού για την καταγγελία. Σήμερα που είναι οι φορείς εδώ μπορείτε να ρωτήσετε τους φορείς, δηλαδή την Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Καναλιών που έκανε την καταγγελία», απάντησε ο Χρ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε απαντήσει ακόμη. Είναι χαμηλά στις προτεραιότητές μας το ζήτημα αυτό. Συνεννοηθήκαμε με την Κομισιόν και δεν υπάρχει θέμα».

«Είναι το παράπονο κάποιου ιδιώτη προς τις υπηρεσίες, οι οποίες ρωτούν ποια είναι η γνώμη τους γι’ αυτά. Η επιστολή αφορά αν δύναται η ΕΡΤ να παρέχει σήμα σε τρίτους. Η προθεσμία για απάντηση είναι εντός 20 ημερών και δεν έχει περάσει», πρόσθεσε και ο Ν. Παππάς.

Ο εισηγητής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατήγγειλε ότι ο υπουργός Επικρατείας συνάντησε χθες φορείς πριν την συνεδρίαση για την ακρόαση κοινωνικών φορέων και αναρωτήθηκε αν τους ασκήθηκαν «πιέσεις, εκβιασμοί και τους έγινε μασάζ». «Σας γνωρίζω από τα παλαιά χρόνια. Όμως δεν πίστευα ότι ο παλιός συμφοιτητής μου που είχαν γνωρίσει στα αμφιθέατρα έχει τόσο υψηλούς στόχους, να γίνει υπουργός – καναλάρχης», είπε μάλιστα αναφερόμενος προσωπικά στον Νίκο Παππά.

«Να εξεταστούν οι ανήθικες καταγγελίες του Αυγενάκη που θεωρεί ότι όλες οι δημόσιες συναντήσεις με φορείς είναι πιέσεις, εκβιασμοί και μασάζ», ζήτησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. «Φαίνεται ότι έτσι μεγάλωσε ο κ. Αυγενάκης», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: