Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Υπό προϋποθέσεις άρση των capital controls τον Ιούνιο...



Ο Χουλιαράκης υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης...
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, τόνισε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής οτι τα capital vontrols μπορεί να αρθούν τον Ιούνιο του 2016.
Οπως είπε, τα δημοσιονομικά μεγέθη έχουν...
αναθεωρηθεί, είναι βελτιωμένα, η τελική ύφεση θα είναι ηπιότερη για το 2015, και από -2,3% που προβλεπόταν αρχικά θα είναι της τάξεως του -1,4%, ενώ για το 2016 από -1,5% θα πέσει στο -1,3%.

Κατά τον Χουλιαράκη, τρεις είναι οι βασικοί στόχοι και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, του οποίου η τελική μορφή θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα:

Πρώτον, η δημοσιονομική ισορροπία που εγγυάται ότι τα δημοσιονομικά οικονομικά δεν θα επιστρέψουν εκεί που ήταν πριν το 2010
Δεύτερον, η κοινωνική δικαιοσύνη με ανακατανομή πόρων και με κοινωνικά μέτρα και δράσεις εκεί που χρειάζονται, όπως ανθρωπιστική κρίση και φορείς υγείας, και
Τρίτον, η τόνωση του προγράμματος επενδύσεων.

«Άγκυρα, ο στόχος πρωτογενεούς ισοζυγίου»

«Άγκυρα του προϋπολογισμού για το 2016 είναι ο στόχος του πρωτογενούς ισοζυγίου που διαμορφώνεται στο 0,6% του ΑΕΠ, χαμηλότερος από το δεύτερο πρόγραμμα που ήταν στο 4,5% του ΑΕΠ. Αυτή η διαφορά σημαίνει κοντά στα 7,5 δισ. ευρώ» επεσήμανε ο κ. Χουλιαράκης, σημειώνοντας ότι αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να έχει ευελιξία σε ότι αφορά την επιβολή μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: