Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Μετά από 6 ώρες Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών


Υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε εξέλιξη βρίσκεται μετά τις 12:15 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. 
sys
Μετά τις 17:00 το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών να καταλήξει σε μία κοινή ανακοίνωση όλων των συμμετεχόντων.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση που μορφοποιείται μέχρι αυτή την ώρα θα περιέχει αναλυτική κοινή δήλωση των αρχηγών για το προσφυγικό και την αντιμετώπιση του τεράστιου ρεύματος ανθρώπων που καθημερινά φτάνει στην ελληνική επικράτεια εν όψει και της αυριανής συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.
Η ανακοίνωση των Πολιτικών Αρχηγών λέγεται ότι θα περιέχει γενικόλογες περιληπτικές αναφορές στο ασφαλιστικό και το μεγάλο ζήτημα της ομαλής καταβολής των συντάξεων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι περνούν την γραμμή τους αφού κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες στην ανακοίνωση μετά το Συμβούλιο θα υπογραμμίζεται ότι το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες από τη Βουλή των Ελλήνων.
Το μοναδικό από τα τρία θέματα που βρίσκονταν στην ατζέντα του Συμβουλίου και στο οποίο οι αρχηγοί -πλην της ΝΔ- συμφώνησαν φαίνεται ότι είναι το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, στην ανακοίνωση θα γίνεται λόγος για κοινή απόφαση -με την εξαίρεση της ΝΔ- για να συνταχθεί από την παρούσα Βουλή νέος εκλογικός νόμος.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: