Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

«Θέλει να πιέσει τους δανειστές μέσω προσφυγικού» Λεβέντης: Εμείς ζητούσαμε οικουμενική, ο Τσίπρας ζητούσε αορίστως συναίνεση


Λεβέντης: Εμείς ζητούσαμε οικουμενική, ο Τσίπρας ζητούσε αορίστως συναίνεση
Λάβρος κατά πάντων ήταν ο Β.Λεβέντης βγαίνοντας από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Βγαίνοντας από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων (ΕΚ) κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να πιέσει τους δανειστές για το ασφαλιστικό μέσω του προσφυγικού: «Να τους δώσει ό,τι θέλουν στο προσφυγικό μήπως υπάρξει χαλάρωση στο ασφαλιστικό». Ο ίδιος είπε ότι προσήλθε με τη θέση για οικουμενική κυβέρνηση, αλλά ο πρωθυπουργός «ζητούσε αορίστως συναίνεση».

«Η ΕΚ ζήτησε συγκρότηση οικουμενική γιατί θεωρούμε ότι οι 153 βουλευτές είναι μία ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει. Ο κ Τσίπρας μού έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέφτεται για οικουμενική, επιμένει στη διακυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ» είπε. «Ζητούσε αορίστως συναίνεση, δεν παρουσίασε απολύτως τίποτα» είπε.

«Η όλη διαδικασία αφορούσε το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοπιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση της πίεσης των δανειστών στο ασφαλιστικό, επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να περάσει το ασφαλιστικό» συνέχισε.

«Αυτό δεν θα περάσει, γιατί έχουν κουραστεί οι ξένοι με αναξιόπιστους πρωθυπουργούς» είπε. «Αυτό αυτό το πονηρό σχέδιο του πρωθυπουργού δεν θα περάσει» είπε χαρακτηριστικά.

Επίδιωξη του πρωθυπουργού, είπε, ήταν «να τους δώσει ό,τι θέλουν στο προσφυγικό μήπως υπάρξει χαλάρωση στο ασφαλιστικό».

Σε ερώτηση εάν θα δώσει στήριξη, απάντησε: «Τι στήριξη να παρασχω; Όση στήριξη και να παράσχω, αφού έχουν υπογράψει ότι η κρατική χρηματοδότηση δεν θα υπάρχει πια, κι ότι μπορουν τα ταμεία αυτά θα δίνουν» είπε.  «Και το Ποτάμι, και το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ ψήφισαν αυτά που θέλει να περάσει ο Τσίπρας» είπε.

Όσον αφορά την στάση των υπόλοιπων, ο Β.Λεβέντης είπε ότι «η ΝΔ ούτε ήξερε τι έλεγε, ούτε έλεγε τίποτα, ο Πλακιωτατκης είπε μόνο υπέρ ισχυρών κυβερνήσεων και η Φώφη...» αλλά εκεί τον διέκοψαν οι δημοσιογράφοι. «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, άλλα αντ' άλλων» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: