Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Δηλώσεις μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών Πυρά Καμμένου στη ΝΔ για μη συμφωνία σε αλλαγή εκλογικού νόμου, Ασφαλιστικό


Πυρά Καμμένου στη ΝΔ για μη συμφωνία σε αλλαγή εκλογικού νόμου, Ασφαλιστικό
Ο Πάνος Καμμένος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έστρεψε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι στο συμβούλιο συζητήθηκαν το Μεταναστευτικό, η Συνταγματική Μεταρρύθμιση και το Ασφαλιστικό.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους στο θέμα του Ασφαλιστικού, σημειώνοντας: «Προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο».

«Δυστυχώς η συμμαχία Σαμαρά - Βενιζέλου οδήγησε πάλι στη διαφοροποίηση των δύο κομμάτων πρώην εταίρων» σε σχέση με τη θέση όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών, είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Και σημείωσε ότι τα δύο κόμματα «προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο».
Είπε ότι η θέση της συγκυβέρνησης είναι θέση κοινής λογικής. «Ζητάμε λύση που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και την προστασία των συντάξεων» είπε.
Τόνισε ότι η απόφαση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μη συμφωνήσουν σε κοινό ανακοινωθέν και να διαχωρίσουν τη θέση τους, διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις του χθες με τα υπόλοιπα κόμματα.
Και πρόσθεσε ότι η συμφωνία «μεγάλου μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας» ενισχύει την εθνική θέση της Ελλάδας, η οποία θα πάει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους.
Σχετικά με τη Συνταγματική Μεταρρύθμιση, σημείωσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε η αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερο με διαφωνία σε αυτό το σημείο της ΝΔ.
Όσον αφορά την προσφυγική κρίση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι μέχρι τις 17:30 υπήρχε απόλυτη συμφωνία. Τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί -με εξαίρεση τη Νέα Δημοκρατία όπου, όπως είπε, «επικράτησαν οι υποψήφιοι που προέρχονται από την ομάδα Σαμαρά και το ΛΑΟΣ»- συμφώνησαν σχετικά με τα αιτήματα της Ελλάδας προς την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί διεθνές και όχι ελληνικό ζήτημα. «Συζητήσαμε την ενίσχυση των μέσων για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το μεταναστευτικό» και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία, ενώ συζητήθηκε η εμπλοκή της Frontex.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: