Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κρίσιμη εβδομάδα Συσκέψεις στα μπλόκα μετά την κατάθεση προτάσεων στο Μαξίμου


Συσκέψεις στα μπλόκα μετά την κατάθεση προτάσεων στο Μαξίμου
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών, οι οποίοι μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα επέστρεψαν στα μπλόκα. Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής παρέδωσε στην κυβέρνηση πλαίσιο προτάσεων, εκφράζεται όμως και δυσαρέσκεια. Συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Δημήτρης Δημογιάννης, για να επιδώσει τις προτάσεις και τις θέσεις της επιτροπής, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων» υπογράμμισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Δημογιάννης, προσθέτοντας: «Με το πλαίσιό μας συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα».

«Μέχρι στιγμής έχουμε τη θετική απάντηση από 30 μπλόκα της χώρας, 18 αλιευτικούς συλλόγους και έξι φορείς» τόνισε το μέλος της Επιτροπής, Χρήστος Γκόντιας,

Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν με δηλώσεις τους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή κίνηση συναδέλφων τους να παραδώσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση.

Υπογραμμίζουν ότι οι ίδιοι έχουν από την περασμένη Τετάρτη στείλει τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση, προτάσεις με τις οποίες έχουν συνταχθεί και 30 αγροτικά μπλόκα -και αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση για διάλογο με βάση τις προτάσεις αυτές.

Σε κλιμάκωση του αγώνα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι τονίζουν ότι δεν έχουν πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει.

Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τις παραπέρα αγωνιστικές τους δράσεις.

Οι αγρότες στα Τέμπη έχουν προχωρήσει σε επ' αόριστον αποκλεισμό της Κοιλάδας από το μεσημέρι της Κυριακής.

Εκτός από τα Τέμπη, τις απογευματινές ώρες θα κλείσει η κυκλοφορία και στον δρόμο Λάρισας-Αγιάς στο Γερακάρι από 18:30 έως τις 20:30, αλλά και η ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης στο Αργυροπούλι από 16:00 -00:00.

Οι αγρότες της Ροδόπης, από την πλευρά τους, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς από σήμερα, Δευτέρα θα αποκλείσουν επί 72 ώρες το τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κόμβο του Τυχηρού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα.

Οι αγρότες του κόμβου της Καρδίτσας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες. Το βράδυ θα συνεδριάσουν για να προγραμματίσουν τις δράσεις τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω, δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Παύλος Σπυρόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το συνηθισμένο πρόγραμμα του αποκλεισμού ακολουθεί το μπλόκο στο Δερβένι, ως εξής: 11:00- 15:00 κλειστές οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά.

To τελωνείο του Προμαχώνα είναι ανοιχτό για όλους στο χρονικό διάστημα 11:00- 15:00, ενώ τις υπόλοιπες ώρες δεν επιτρέπεται η διέλευση σε φορτηγά και νταλίκες. Για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα 10:00- 15:00 και 17:00-22:00 είναι κλειστό για ΙΧ και λεωφορεία. Φορτηγά και νταλίκες δεν περνούν από το βράδυ της Πέμπτης.

Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Αργότερα θα αποφασιστεί εάν θα κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, αποφασίστηκε 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι.

Σε αποκλεισμό παραμένει για 15η μέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου (17:00- 22:00), Μαυροβουνίου (17:30- 21:00), Μεσημερίου (17:30- 21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00- 14:00 και 17:30- 21:00), Αψάλου (17:00- 21:00) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο αποκλεισμός ορίστηκε για τις 11 το πρωί και επ' αόριστον.

Σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10:00-18:00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη από τις 18:00 θα γίνει επ' αόριστον αποκλεισμός.

Ο κόμβος Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας θα κλείσει κάποια στιγμή το απόγευμα.

Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι ως εξής:

  • Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την ΠΓΔΜ (24ωρος αποκλεισμός από νωρίς το πρωί και στα δύο).
  • Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-17:00 και στα δύο ρεύματα.
  • Νεάπολη Τσοτυλίου (24ωρο).
  • Στο 'Αργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 24ωρος αποκλεισμός από νωρίς το πρωί και ελευθέρας σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη.
  • Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: