Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

36 Δόσεις σε όλους τους οφειλέτες της ΔΕΗ...



Σε νέες ρυθμίσεις, σημαντικά πιο ευνοϊκές από τις μέχρι σήμερα ισχύουσες, πρόκειται να προχωρήσει η Διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να καταφέρει να...
αντιμετωπίσει με πιο ρεαλιστικό τρόπο τις δυνατότητες των καταναλωτών, θεωρώντας πως έτσι θα καταφέρει να μειώσει σημαντικά το ύψος των συνολικών ανείσπρακτων οφειλών.

Συγκεκριμένα, στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, στις 29 Μαρτίου, αναμένεται να ληφθεί σχετική απόφαση η οποία θα τροποποιεί τον μεχρι σήμερα ισχύοντα τρόπο διακανονισμού ο οποίος αποδείχθηκε αναποτελεσματικός, καθώς, το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών δεν λέει να πέσει κάτω τα περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών προς το ΔΣ, όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος της ΔΕΗ στο «Βήμα», προτείνεται η κατάργηση της προκαταβολής του 10% της οφειλής και η αποπληρωμή του υπολοίπου σε 36 δόσεις.

Σήμερα για να υπαχθεί ένας οφειλέτης στη ρύθμιση θα πρέπει να προκαταβάλει το 10% του ποσού ενώ το υπόλοιπο αποπληρώνεται σε έως και 36 δόσεις ανάλογα με τον αριθμό των απλήρωτων τιμολογίων που εκκρεμούν (36 δόσεις προβλέπονται για όσους έχουν πάνω από 12 απλήρωτα τιμολόγια).

Η εισήγηση προτείνει η νέα ρύθμιση να ισχύσει για ένα τρίμηνο, δηλαδή από την 1η Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου, οπότε οι οφειλέτες θα μπορούν να προχωρήσουν σε διακανονισμό των χρεών τους προς τη ΔΕΗ.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη η επιχείρηση δεν έχει καταλήξει εάν οι αλλαγές θα αφορούν και τους πελάτες της υψηλής τάσης. Το σίγουρο είναι ότι στη νέα ρύθμιση δεν θα μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν κατηγορηθεί για ρευματοκλοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: