Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Βολές κατά Καμμένου Μπουτάρης: Ένας άνθρωπος σαν τον Μουζάλα έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό


Μπουτάρης: Ένας άνθρωπος σαν τον Μουζάλα έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό
Κι εγώ έχω πει πολλές φορές τα Σκόπια «Μακεδονία», αλλά μετά λέω πως έκανα λάθος, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Θεσσαλονίκη
«Και εγώ έχω πει πολλές φορές τα Σκόπια, 'Μακεδονία', αλλά μετά λέω πως έκανα λάθος. Επί Σαμαρά ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα» ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Οι τόνοι ανέβηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να στέκεται στο πλευρό του Γιάννη Μουζάλα και να ασκεί δριμύτατη κριτική στον Πάνο Καμμένο.

Όπως είπε ο δήμαρχος, «ενώ η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι ένα σύνθετο όνομα, ακούμε τον Καμμένο που είναι εθνικοπατριώτης να δημιουργεί θέμα επειδή έκανε ένα λάθος ο Μουζάλας».

«Να ντρέπεστε που φέρνετε ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση. Όταν όλοι οι σύροι και οι ιρακινοί σου λένε πρέπει να περάσουμε από τη 'Μακεδονία', όταν παγκοσμίως από δικό μας λάθος τη λένε 'Μακεδονία' κι εμείς τη λέμε FYROM, είναι ντροπή να το συζητάμε. Είναι ντροπή γιατί ένας άνθρωπος σαν τον Μουζάλα έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό» προσέθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Η συζήτηση για την αναφορά του κ. Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία ξεκίνησε όταν ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κούβελας, ανέγνωσε στο Σώμα ανακοίνωση της παράταξης «Εντάξει», με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη.

«Πρόκειται για εθνικό και πολιτικό ολίσθημα. Και τα πολιτικά ολισθήματα πληρώνονται ακριβά. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνας υπουργός εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κι ότι εννοεί τα λεγόμενά του, αλλά ούτε μπορεί να δεχτεί μια ετεροχρονισμένη συγνώμη και να αφεθούν τέτοιες συμπεριφορές να περάσουν χωρίς πολιτικές συνέπειες» ανέφερε η ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Κούβελα δημιούργησε ένταση στην αίθουσα με το Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, να καταφέρονται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του δημοτικού συμβούλου των «Εντάξει».

«Ζεις στον κόσμο σου» του είπε ο κ. Μπουτάρης, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος προσέθεσε: «Είσαι ανιστόρητος και εκτός τόπου και χρόνου» με τον κ. Κούβελα να ζητά το λόγο επί προσωπικού.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση και στη συνέχεια να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει», καθώς ο επικεφαλής, Σταύρος Καλαφάτης, απουσίαζε στην Αθήνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: