Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Γεροβασίλη: Μετά τη Σύνοδο οι αποφάσεις για τον Μουζάλα...


Γεροβασίλη: Μετά τη Σύνοδο η απόφαση Τσίπρα για Μουζάλα

Η υπόθεση με τον Γιάννη Μουζάλα που ξέσπαασε χθες το βράδυ αφού αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία  μονοπώλησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. 

Η...
κ. Γεροβασίλη επι της ουσίας ανακοίνωσε πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον Γιάννη Μουζάλα θα παρθούν μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. 

Αναφορικά με την υπόθεση Μουζάλα είπε: 

««Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε δημόσια το λεκτικό του σφάλμα. Ο πρωθυπουργός κατανοεί την ευαισθησία του κ. Καμμένου και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό. Η κυβέρνηση είναι σταθερή στην εθνική θέση για το θέμα της ονομασίας. Αυτήν την ώρα προέχει η επιτυχής έκβαση της αυριανής συνόδου για το προσφυγικό. Ο κ. Καμμένος επέμεινε στη θέση του για τον κ. Μουζάλα. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη σύνοδο κορυφής». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής καθώς και ο κ. Καμμένος είπε πως στηρίζει την κυβέρνηση πλην του κ. Μουζάλα. Ως προς την απόφαση να ξεκαθαρίσει η υπόθεση μετά τη Σύνοδο είπε πως ο κ. Καμμένος είναι ενήμερος για αυτό και πως δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Σε ερώτημα για το ότι ο κ. Μουζάλας τελεί υπό προθεσμία: 

Ο κ. Μουζάλας στήριξε τη θέση και τα ζητήματα του προσφυγικού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από πλευρά μας έχει την πλήρη στήριξη. Σε συγκυβερνήσεις όμως κάποιες φορές οι εταίροι μπορεί να εκφράσουν ζητήματα κάτι που είναι θεμιτό. Άκαιρο να πάρουμε απόφαση σήμερα και να κάνουμε πρόχειρη εκτίμηση. 

«Ο όρος Μακεδονία δεν εκφράζει ούτε την κυβέρνηση ούτε τον ίδιο τον κ. Μουζάλα» , είπε η κ. Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: