Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ηχηρή πρωτοβουλία Παπανδρέου Ενότητα στην πράξη με διάλογο ανοιχτό σε όλους


Σημαντική πρωτοβουλία για την ενότητα του χώρου, αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, που αναμένεται να στείλει και σχετικές επιστολές στους ηγέτες των κομμάτων την νέα εβδομάδα, καλώντας σε ουσιαστική συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων.
papandreou-kinima1
Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, οι επιτελείς του Κινήματος εκτιμούν ότι οι ευθύνες των προοδευτικών δυνάμεων μεγαλώνουν. Παρ’ όλα αυτά, εκείνες δείχνουν να άβουλες να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια με αποφασιστικό τρόπο. Αντ’ αυτού «δείχνουν να είναι περισσότερο προσκολλημένες σε μία διαχειριστικού τύπου αντίληψη για τα δημόσια πράγματα», λένε, κάνοντας λόγο για φόβο μπροστά στην ανάληψη πολιτικού κόστους που …περισσεύει.
«Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Πρόεδρός του, έχουν επισημάνει από καιρού, την ανάγκη να καταστούν οι προοδευτικές δυνάμεις πρωτεργάτες της εθνικής προσπάθειας για να ανταποκριθούμε συλλογικά στο εθνικό διακύβευμα, που προσδιορίζεται από δύο στρατηγικούς στόχους. Την έξοδο της χώρας από την κρίση και την οριστική, εκ βάθρων αλλαγής της - με δικαιοσύνη και ισονομία, λογοδοσία και διαφάνεια», αναφέρουν χαρακτηριστικά, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γιώργο Πεταλωτή να θυμίζει με νόημα πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επανειλημμένα από το 2014 αναλάβει δημοσίως πρωτοβουλίες σχετικά με την ανάγκη ουσιαστικής συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, επιτακτική ανάγκη να τεθούν και πάλι στο τραπέζι του διαλόγου οι προτάσεις αυτές.
«Τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε μια συνεχή συζήτηση επί του θέματος, αλλά χωρίς περιεχόμενο, χωρίς διακύβευμα, φοβική και απαξιωτική του ιστορικού ρόλου που έχει διαδραματίσει ο προοδευτικός χώρος. Με στοχεύσεις που κατά κύριο λόγο παραπέμπουν σε "προοδευτικό" χώρο, συμπλήρωμα ή παρακολούθημα άλλων πολιτικών δυνάμεων», λένε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου : «Συνεργασίες και ενότητα του προοδευτικού χώρου, δεν μπορούν να επιτευχθούν με συνάθροισμα κουκιών. Απαιτείται καθαρή πολιτική πλατφόρμα, με θέσεις για τα διακυβεύματα της χώρας. Αυτή είναι η μόνη και η στέρεα βάση οποιασδήποτε σοβαρής συνεργασίας που θα ωφελήσει τον τόπο και τη δημοκρατία».
Για το λόγο αυτό, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα αποστείλει την προσεχή εβδομάδα επιστολές προς τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του προοδευτικού χώρου, με την οποία θα καλεί να συμμετάσχουν όλα τα προοδευτικά κόμματα σε έναν ανοιχτό διάλογο, γύρω από ένα τραπέζι, με παρόντες και συμμέτοχους όλους τους προοδευτικούς πολίτες.
Παράλληλα, το Κίνημα θα δημιουργήσει μια ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν να καταθέσουν τις σκέψεις, τις απόψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Όλο αυτό το υλικό θα είναι στη διάθεση και των κομμάτων ή κινήσεων που θα συμμετέχουν και των πολιτών, συνεχώς, χωρίς την παρέμβαση κανενός, παρά μόνον για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των συμμετεχόντων από υβριστικούς σχολιασμούς.
«Ο διάλογος αυτός, πρέπει να ξεκινά από μηδενική βάση, χωρίς προαπαιτούμενα ή προαποφασισμένες προϋποθέσεις, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αυτονομία όλων των συμμετεχόντων και με μοναδική επιδίωξη ένα πολιτικό πλαίσιο - συμφωνία, με βάση την οποία θα συνεχιστεί ο διάλογος», λένε, απαντώντας τρόπον τινά στην Φώφη Γεννηματά, που μιλά μεν για διάλογο, αλλά όχι από μηδενική βάση.
«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Πρόεδρός του, θα συμμετάσχουν με όλες τους τις δυνάμεις σε έναν τέτοιο διάλογο, έχοντας μοναδικό στρατηγικό στόχο και κριτήριο για την αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος, να μπει οριστικό τέλος στο παρασιτικό πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα και να αλλάξει οριστικά η χώρα. Και μάλιστα, με προοδευτικό πρόσημο», λένε, κάνοντας λόγο για δέσμευση έναντι των πολιτών, αλλά και μοναδικό κανόνα
που θα κρίνει την ανταπόκριση των προοδευτικών δυνάμεων έναντι του εθνικού διακυβεύματος που οφείλουν να φέρουν σε πέρας.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: