Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Θεσμοί: Δεν αρκούν τα μέτρα για το ασφαλιστικό...


Βαθύτερες αλλαγές και πρόσθετα μέτρα στο ασφαλιστικό ζητούν οι ευρωπαίοι δανειστές, όπως κατέστησε σαφές υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης στις Βρυξελλες.


Σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε ότι...
η πρόταση για το ασφαλιστικό της ελληνικής κυβέρνησης «διαφέρει σημαντικά» από την άποψη των Θεσμών. Κατά την ίδια πηγή, δεν αναμένεται συμφωνία έως την Παρασκευή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει έκτακτο Eurogroup μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα – προοπτική, ωστόσο, που όπως είπε προϋποθέτει να υπάρξει έως τότε «μεγάλη πρόοδος».

Οπως ανάφερε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, το καλύτερο σενάριο για το Eurogroup της Πέμπτης στο Άμστερνταμ είναι να υπάρξει προσέγγιση στα βασικά και μεγάλα ζητήματα της αξιολόγησης.

Σε σχέση με το πακέτο των «εφεδρικών» μέτρων, ύψους έως και 3 δις ευρώ, είπε ότι η συζήτηση εστιάζει στην προκαταβολική νομοθέτησή τους αλλά όχι στην εφαρμογή τους. Εδωσε, δε, και οδικό χάρτη 4 βημάτων με το οποίο θα πρέπει, όπως είπε,προχωρήσουν οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα: Συμφωνία για την αξιολόγηση, εφαρμογή των μέτρων, «προληπτικά μέτρα» και μετά ελαφρυνση του χρέους.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: