Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Τσίπρας: Η Ν.Δ. επενδύει στον φόβο...



Επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, καταλογίζοντάς της πως προσπαθεί να συνδέσει το προσφυγικό με...
την τρομοκρατία με στόχο –μεταξύ άλλων- να συσπειρώσει την ακραία δεξιά πτέρυγά της.
Κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η Ελλάδα αποτελεί όαση ασφάλειας και σταθερότητας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή».
Όπως είπε, ο ισχυρισμός που συνδέει ευθέως την προσφυγική κρίση με την τρομοκρατία είναι μια γνωστή αφήγηση και το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδων και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. «Είναι η θέση αυτών που κλείνουν τα σύνορα και υψώνουν τείχη», πρόσθεσε.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι κανείς στην Ευρώπη δεν έχει υπονοήσει πως υπάρχει θέμα ασφάλειας στην Ελλάδα, αλλά η Ν.Δ. υιοθετεί με ανευθυνότητα αυτήν την αφήγηση λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, που αναμένεται εκτίναξη του τουρισμού. 
«Σκοπός σας είναι να ψαρέψετε στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου που συνδιεκδικείτε με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Σκοπός σας είναι να επενδύσετε στον φόβο ενός τμήματος της κοινωνίας, να συσπειρώσετε και την ακραία δεξιά πτέρυγα του κόμματος την ώρα που υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις», σημείωσε. 
«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» υποστήριξε, απευθυνόμενος στα έδρανα της Ν.Δ. και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου. 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και αναρωτήθηκε σε περίπτωση που τα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. άφησε άδεια ταμεία, «αν τότε θα ζητήσει η Ν.Δ. συγγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: