Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Τσίπρας: Μην βάλετε τα λεφτά σας στην αποτυχία της κυβέρνησης, κ. Μητσοτάκη...


Α. Τσίπρας: Μην βάλετε τα λεφτά σας στην αποτυχία της κυβέρνησης, κ. Μητσοτάκη (Video)BINTEO

Με πρόσκληση για συμμετοχή της ΝΔ στην συζήτηση για το χρέος που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «απάντησε» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην νέα θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο.
"Σας καλώ να...
έρθετε στην συζήτηση για το χρέος. Πιστεύω ότι δεν έχει λογική να ακολουθήσετε την ίδια πολιτική με αυτή του Σαμαρά, να καρτερά την αποτυχία», είπε ο Αλ. Τσίπρας κλείνοντας την συζήτηση στη Βουλή.

Νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «εμείς λέμε ότι δεν είναι βιώσιμο και χρειάζονται παραμετρικές αλλαγές, αντίστοιχες με αυτές που είχαν συμφωνηθεί τον Νοέμβριο του 2012. Μακάρι να μπορέσετε να την εξασφαλίσετε αυτή την ρύθμιση».
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «ασχολήθηκε με την υποστήριξη κάποιων ακραίων στη διαπραγμάτευση» και «συνέστησε» στον πρόεδρο της ΝΔ: «η χώρα έχει συμμαχίες στην Ευρώπη, και από τα δεξιά, όπως φάνηκε από την συνέντευξη Γιούνκερ. Ας ταυτιστείτε με αυτούς, στην δική σας πολιτική οικογένεια ανήκουν και όχι με τους ακραίους».
Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ότι η Eurostat θα βγάλει αύριο θετικότερα αποτελέσματα.
"Εφόσον επιτευχθεί πλεόνασμα, θα έχει επιτευχθεί λόγω πρόσθετων φόρων και στάσης πληρωμών του Δημοσίου. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επιφέρει ανάπτυξη όταν επιτυγχάνεται με λάθος μείγμα πολιτικής», υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Κατέρριψε την άποψη Σαμαρά που μιλούσε για πλεόνασμα. Είναι ίσως το μόνο στο οποίο έχει διαφοροποιηθεί από τον Α. Σαμαρά», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «τα πλεονάσματα δεν είναι τυχαία. Οφείλονται στην αύξηση του τουρισμού. Στο ότι πήραμε απόφαση και ψηφίσαμε τις 100 δόσεις, τις οποίες εσείς τις χαρακτηρίσατε ως μονομερή ενέργεια. Ο τρίτος είναι ότι απορροφήσαμε το 98% του ΕΣΠΑ ρίχνοντας 5 δις στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι διαψεύσθηκαν οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ και δεν είχαμε ύφεση», τόνισε.
Επισημαίνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την τακτική τους αναφερόμενος ονομαστικά στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Πρέπει να καταλάβετε ότι κεντροαριστερά χωρίς αριστερά δεν υπάρχει. Αυτό είναι κεντροδεξιά», τους είπε με νόημα.
Αναφερόμενος στην στάση της ΝΔ ο πρωθυπουργός τόνισε: «σας συνιστώ να μην βάλετε τα λεφτά σας στην πιθανότητα αποτυχίας της κυβέρνησης, διότι η αξιολόγηση θα κλείσει. Κατανοώ ότι κάποιοι σας πιέζουν γι' αυτό. Ξεκινήσατε ως πρόεδρος της ΝΔ να λέτε ότι δεν βιάζεστε και τώρα βιάζεστε και αγκομαχάτε. Αυτοί έχουν λόγους να φύγει η κυβέρνηση. Εσείς κάνετε λάθος να παίζετε τα πάντα σε μία ζαριά γιατί θα διαψευστείτε. Θα βάλετε τα λεφτά σας στη δεύτερη ζαριά. Το ξέρετε όμως το παραμύθι με τον βοσκό, στο τέλος δεν θα σας πιστεύει ούτε ο λύκος».
Ακόμη απάντησε στις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στα εσωκομματικά της ΝΔ: «εμείς πιστεύουμε στην εσωκομματική δημοκρατία, εσείς διαγράψατε τον γραμματέα του κόμματός σας, τον πρόεδρο της νεολαίας σας και όλη τη νεολαία, επειδή δεν σας άρεσαν τα αποτελέσματα του συνεδρίου», υπογράμμισε.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: