Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση από το Λιμάνι... Αποκάλυψη «βόμβα» για έρευνα της UEFA σε ΟΣΦΠ - Μαρινάκη


Αποκάλυψη «βόμβα» για έρευνα της UEFA σε ΟΣΦΠ - Μαρινάκη
  (Φωτογραφία:  Intime )
Ερευνα για τον Ολυμπιακό διεξάγει η UEFA και παράλληλα ζητά να ενημερωθεί επισήμως για την εισήγηση του εισαγγελέα, Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Το θέμα αποκάλυψε το Press Association Sport που επικαλείται δηλώσεις από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, ο οποίος συγκεκριμένα τονίζει: Αθήνα

«Η UEFA επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον Ολυμπιακό. Επιπροσθέτως, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η UEFA έστειλε επίσημο αίτημα προκειμένου να λάβει αντίγραφο της εισήγησης του εισαγγελέα».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας διευκρίνισε πως δεν υπάρχει «τελική απόφαση» για τον σύλλογο ή τον ιδιοκτήτη του.

Επίσης, σε αναλυτικό ρεπορτάζ ο Guardian αναφέρει ότι το ζήτημα αφορά «τον άνθρωπο που προσπαθεί να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ» και ότι η UEFA «... ερευνά υπόνοιες για στημένους αγώνες στην Ελλάδα».

Στο σχετικό κείμενο ο Guardian υπογραμμίζει ότι «το ενδιαφέρον της UEFA ανανεώθηκε για μια υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη στην Ελλάδα από το 2013. Και είναι σημαντικό γιατί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε συλλόγους ή άτομα, χωρίς να έχει υπάρξει καταδίκη, ακόμα και με "αρκούντως ικανοποιητικές" ενδείξεις».

Αντίθετα η Football League της Αγγλίας θα μπορούσε να «κόψει» κάποιον υποψήφιο αγοραστή, μόνο εφόσον υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη για εγκληματικές πράξεις.

Αναφέρει, παράλληλα, το παράδειγμα του Ιταλού Μάσιμο Τσελίνο, στον οποίο επετράπη να αγοράσει τη Λιντς, παρότι εκκρεμούσαν εις βάρος του κατηγορίες για απάτη, για τις οποίες στη συνέχεια καταδικάστηκε!


Ολυμπιακός: «Κανένα στοιχείο που να εμπλέκει την ομάδα»
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μέσω «θέσης» του που διέρρευσε στο διασίκτυο, αναφέρει πως έχει ήδη ενημερώσει και εξακολουθεί να ενημερώνει βήμα-βήμα την UEFA για την πορεία της υπόθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τονίζει ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη αποφανθεί πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον σύλλογο με οτιδήποτε.

Αναλυτικά, η θέση του Ολυμπιακού για το δημοσίευμα του Guardian:

«Σχετικά με το δημοσίευμα για την έρευνα της UEFA για τα δικαστικά ζητήματα, να ξεκαθαρίσουμε ότι πριν από κάθε άλλον, ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει την UEFA για την υπόθεση και την ενημερώνει βήμα-βήμα για την εξέλιξή της.

Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι η UEFA σε κορυφαίο επίπεδο και εξετάζοντας τα στοιχεία που παρέλαβε, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Ολυμπιακό με οτιδήποτε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: