Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Έχετε δύο μήνες διορία για αντιπλημμυρικά έργα!...


Τελεσίγραφο Κομισιόν σε Ελλάδα: Έχετε δύο μήνες διορία για αντιπλημμυρικά έργα!Τελεσίγραφο Κομισιόν σε Ελλάδα...

Η Επιτροπή απέστειλε σήμερα επιστολή στις ελληνικές αρχές, με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης να ευθυγραμμίσουν την...
εθνική νομοθεσία για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να λάβει μέτρα για την καλύτερη διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απέστειλε σήμερα επιστολή στις ελληνικές αρχές, με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο στάδιο προδικαστικής διαδικασίας) να ευθυγραμμίσουν την εθνική νομοθεσία για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Όπως τονίζει η Επιτροπή, στόχος της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις πλημμύρες είναι η μείωση και η διαχείριση των κινδύνων που ενέχουν για την ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική δραστηριότητα. Βάσει της εν λόγω οδηγίας, τα κράτη μέλη έπρεπε να είχαν υποβάλει στην Επιτροπή χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και χάρτες κινδύνων έως τις 22 Μαρτίου 2014. Η Ελλάδα αθέτησε την αρχική προθεσμία και η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή τον Νοέμβριο του 2015.

Με τη σημερινή επιστολή αιτιολογημένης γνώμης, η Επιτροπή δίνει στην Ελλάδα διορία δύο μηνών για να απαντήσει. Εάν η Ελλάδα δεν εγκρίνει τα απαιτούμενα έγγραφα για την πρόληψη των πλημμυρών και δεν τα υποβάλει στην Επιτροπή, μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ...


protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: