Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Οι ξένοι ηγέτες για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο...


Φόρο τιμής απέτισαν στον Φιντέλ Κάστρο, που απεβίωσε τη νύχτα της Παρασκευής, πολλοί ηγέτες παγκοσμίως.

Ο...
Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι «αυτός ο διακεκριμένος πολιτικός άνδρας θεωρείται δικαίως σύμβολο μιας εποχής της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας» και πρόσθεσε ότι ήταν ένας «ειλικρινής και πιστός φίλος της Ρωσίας».

«Ο Φιντέλ ύψωσε το ανάστημά του κι ενδυνάμωσε τη χώρα του, στη διάρκεια του πιο σκληρού αμερικανικού αποκλεισμού κι ενώ ασκούνταν κολοσσιαίες πιέσεις πάνω του», ανέφερε ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. 

Κατά τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο Κάστρο «ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση, στις ελπίδες που δημιούργησε και τις διαψεύσεις που προκάλεσε».

«Παράγοντας του Ψυχρού Πολέμου, εκπροσωπούσε για τους Κουβανούς την υπερηφάνεια της απόρριψης της εξωτερικής κυριαρχίας», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τόνισε ότι «οι επαναστάτες ανά τον κόσμο πρέπει να συνεχίσουν την κληρονομιά του».

Ο Μεξικάνος πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο χαρακτήρισε τον Κάστρο «έναν μεγάλο φίλο του Μεξικού», ενώ ο πρόεδρος του Ισημερινού Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν μίλησε για έναν «αιώνιο σύντροφο»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: