Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Ένα απίστευτο σενάριο για το κλείσιμο της Βουλής

http://www.antinews.gr/


Σχεδόν 200 έφτασαν τα σχόλια στο Κλείνει αιφνιδιαστικά η Βουλή και αναλόγως κινήθηκαν και τα επόμενα σχετικά δημοσιεύματά μας.

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις και περισσότερα τα σενάρια. Θεμιτόν, αφού όλοι ψάχνουμε να βρούμε τι ακριβώς συνέβη

Από όλα πρόσεξα περισσότερο ένα του φίλου μας «kanis»: ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Από το ΠΑΣΟΚ έχει αποχωρήσει πλέον, ο σκληρός Σημιτικός πυρήνας. Από τη ΝΔ , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, απομονώνεται ο σκληρός Καραμανλικός πυρήνας. Δεδομένης, ιστορικά, της παράλληλης πορείας κι εξέλιξης, Μητσοτακικών και Σημιτικών, ……ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ; (http://www.antinews.gr/?p=6325#comment-275148)

Δεν δικαιούμαι, κατόπιν τούτων, να σας πω κι εγώ ένα σενάριο; Δώστε βάση, λοιπόν:

Ποιος είναι ο άμεσα και πλέον κερδισμένος από το κλείσιμο της Βουλής; Ο Βερελής κατά πρώτο λόγο που αν έμενε ανοικτή η Βουλή θα τον κανιβαλίζαν στην κυριολεξία. Κατά δεύτερο λόγο, η παράταξη των εκσυγχρονιστών, οι «σημιτικοί», των οποίων όλα σχεδόν τα επίλεκτα στελέχη έχουν τεθεί στο περιθώριο (Τσουκάτος, Βερελής, Πανταγιάς, Παπαντωνίου, Μαντέλης, Νεονάκης κλπ)

Πως ανταπέδωσε ο Βερελής; Παραιτήθηκε και έφερε σε δύσκολη θέση τον Γ. Παπανδρέου.

Από πού μπορεί να προσδοκά ψήφους ο Καραμανλής στις Ευρωεκλογές; Από το προεδρικό ΠΑΣΟΚ; Όχι φυσικά. Από το ΚΚΕ; Ούτε. Το ίδιο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ.

Μόνο από τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ, τους «σημιτικούς» μπορεί να προσδοκά ψήφους η Νέα Δημοκρατία.

Κι αν τον βρίσκεται υπερβολικό να ψηφίσουν οι «σημιτικοί» ΝΔ, όπως ψήφισαν (καθώς λέγεται) ΠΑΣΟΚ οι «μητσοτακικοί» το 2000, ο Καραμανλής μπορεί να προσδοκά, τουλάχιστον, την αποδυνάμωση της εκλογικής καμπάνιας του Γιώργου από τους εκσυγχρονιστές.

Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγούμεθα, ότι πρόκειται για σενάριο που το συζητούσα πριν απο λίγο με έναν φίλο δημοσιογράφο.

Όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ούτε τις συνεχείς κόντρες Παπανδρέου - Βενιζέλου που κρύβουν οι φυλλάδες, ούτε τις διαφωνίες του για την σκανδαλολογία (με τον Βενιζέλο να είναι εναντίον όπως έχουμε ξαναπεί) ούτε ότι ο Παπανδρέου μπήκε προχθές στην Βουλή, μόνο όταν αποχώρησε ο Σημίτης.

Και για να ξέρετε τι παίζει το παρασκήνιο σας πληροφορώ ότι σε λίγες ημέρες θα ακούσετε και για τον Σημίτη υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: