Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Η ώρα της τελικής πολιτικής επίθεσης, για τη Νέα Αλλαγή

Δίπλες εκλογές στις 7 Ιουνίου, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας, ζήτησε, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοζάνη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου και εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης για την απόφαση της να κλείσει εσπευσμένα τις εργασίες της Βουλής.

«Η επιλογή αυτή αμαυρώνει τους θεσμούς της Δημοκρατίας .Είναι ύβρις προς την αξιοπρέπεια του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Δεν τους έφθανε η συγκάλυψη και η σκότιση της αλήθειας, αλλά με την πρωτοφανή κίνηση αυθαιρεσίας, παραγράφονται όλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησής» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «η παράταξη της Ν.Δ που είχε σημαία τη διαφάνεια κλείνει την αυλαία ως όμηρος , αιχμάλωτη της διαφθοράς. Ήταν και παραμένει αιχμάλωτη των μεγαλύτερων υποθέσεων διαφθοράς της μεταπολίτευσης».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κ. Καραμανλή να εγκαταλείψει την άγονη παρελθοντολογία και να σταματήσει να προωθεί την πόλωση με στόχο την συσπείρωση των απογοητευμένων οπαδών του και να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διπλών εκλογών, στις 7 Ιουνίου, ώστε την λύση να δώσει ο λαός.

«Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη, σε μια κρίσιμη πολιτική μάχη. Και τη μάχη αυτή, τη δίνουμε και θα τη δώσουμε με αισιοδοξία και με δύο σαφείς και αλληλένδετους στόχους: Νίκη στις ευρωεκλογές. Νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου δίνοντας το μήνυμα της επερχομένης εκλογικής μάχης.

Προσδιορίζοντας το πολιτικό διακύβευμα της εκλογικής μάχης ο Γ.Α. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «οι εκλογές είναι απόφαση. Είναι η απόφαση του ελληνικού λαού για την Ευρώπη που θέλουμε, για το μέλλον μας, για την Ελλάδα που θέλουμε. Και ο Έλληνας θέλει σήμερα πολιτικές που βάζουν πρώτα τον πολίτη. Η Ευρώπη που θέλουμε να συμμετέχουμε και να διεκδικούμε είναι η κοινωνική Ευρώπη. Αυτό θέλει για την Ελλάδα, αυτό θέλει και για την Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο που χαράζουν οι νεοσυντηρητικοί ; Ή θα αλλάξουμε ρότα και θα μπούμε στη λεωφόρο της πράσινης ανάπτυξης, με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, με οδηγό το σχέδιο των σοσιαλιστών, το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ;»

Εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι η Νέα Δημοκρατία θα ηττηθεί στις ευρωεκλογές και σημείωσε ότι έτσι θα της απομείνει μόνο μια οριακή, εύθραυστη και διαρκώς αμφισβητούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τότε η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει αναπόφευκτη.

«Τότε, θα είναι για μας η ώρα της Νίκης και της μεγάλης ευθύνης. Θα παραλάβουμε τη χώρα σε βαθύτατη κρίση. Αλλά θα πετύχουμε και θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Γιατί έχουμε και το σχέδιο και την πολιτική βούληση που χρειάζονται» υπογράμμισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:

«Θα ασκήσουμε μια εξωτερική πολιτική που ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα.

Θα στρέψουμε την οικονομία στην πράσινη ανάπτυξη

και θα εγγυηθούμε τη δίκαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος.

Για να εξασφαλίσουμε δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους.

Να ανατάξουμε και θα διευρύνουμε το κοινωνικό κράτος.

Να προχωρήσουμε στη δημοκρατική αναδόμηση του κράτους,

ώστε αυτό να λειτουργεί για τον πολίτη και όχι για τα συμφέροντα.

Να εγγυηθούμε την ισονομία, το κράτος δικαίου, την αναπτυξιακή πορεία,

την προστασία των αδυνάτων.

Να πολεμήσουμε τη σπατάλη, που αδειάζει σήμερα τα δημόσια ταμεία,

για να χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα τον κομματικό στρατό της ΝΔ.

Να ανοίξουμε μέτωπο με τη διαφθορά, που απομυζά κοινωνικούς πόρους

και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια».

http://www.pasok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: