Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Για τον Οκτώβριο μετατίθεται η εφαρμογή του ΑΜΚΑ...

Μετά το «αλαλούμ» σε ΚΕΠ, αλλά και στο διαδίκτυο...
Την εφαρμογή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης στα Ασφαλιστικά Ταμεία από 1ης Οκτωβρίου 2009, αντί 1ης Ιουλίου, ανακοίνωσε η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής -όπως τη χαρακτήρισε το υπουργείο Απασχόλησης- επίσκεψής της στο ΚΕΠ του Συντάγματος.
Στις αρχικές ανακοινώσεις του υπουργείου για τον ΑΜΚΑ, αναφερόταν πως θα ήταν απαραίτητος για όλους τους ασφαλισμένους από τον Ιούλιο. Ωστόσο, μετά τις ουρές που δημιουργήθηκαν στα ΚΕΠ, την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες λόγω προβλήματος του δικτύου και την υπολειτουργία της ηλεκτρονικής σελίδας, σε...

χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Απασχόλησης διευκρίνιζε ότι: "η αναφορά στον Ιούλιο για τη χρήση του ΑΜΚΑ, αφορά στις συναλλαγές των πολιτών με τα Ταμεία. Αν κάποιος πολίτης δεν έχει πάρει ΑΜΚΑ μέχρι τότε, θα του αποδοθεί κατά την πρώτη συναλλαγή με το Ταμείο του".

Ωστόσο, κατά τη σημερινή της επίσκεψη στο ΚΕΠ του Συντάγματος, η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη- Πετραλιά προέβη στην εξής δήλωση: "Γνωρίζω -έχω ενημερωθεί από τους υπευθύνους - για τα ζητήματα που έχουν προκύψει, λόγω της αθρόας προσέλευσης. Παρόλο που ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) έχει αποδοθεί σε 7.500.000 πολίτες θέλω να ανακοινώσω ότι θα αρχίσει η εφαρμογή του, από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την 1 Οκτωβρίου 2009".
enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: