Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 3,5%



Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 3,5% στις ευρωεκλογές καταγράφεται στο έκτο κύμα του Βαρόμετρου της Public Issue για λογαριασμό του "ΣΚΑΪ" και της "Καθημερινής" που παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα στον "ΣΚΑΙ" και θα δημοσιευτεί αύριο στην "Καθημερινή". Στην πρόθεση ψήφου, που δεν περιλαμβάνει την αποχή και τις αρνήσεις, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 32%, και ακολουθεί η Ν.Δ. με 28,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το... ΚΚΕ με 7% Οικολόγοι Πράσινοι και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 6% και ακολουθεί το ΛΑΟΣ με 5%.Το υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν το 6% και οι αναποφάσιστοι 9,5%. Σε σχέση με το πέμπτο κύμα ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σταθεροί, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ κερδίζουν 0,5%, ενώ πτώση 2% καταγράφεται για τους Οικολόγους Πράσινους και 1 μονάδα κερδίζουν τα λοιπά κόμματα Σχολιάζοντας τα ευρήματα του Βαρόμετρου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής τόνισε ότι η μείωση των ποσοστών των Οικολόγων Πρασίνων οφείλεται αφενός στις αυξημένες επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες, αφετέρου στο γεγονός ότι η ψήφος προς αυτούς είναι ασταθής και οι διακυμάνσεις θα συνεχιστούν ως τις κάλπες. Πάντως, στις διαρρο! ές ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τους Οικολόγους Πράσινους εμφανίζεται αυξητική τάση.

Το τελευταίο δεκαήμερο από 8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δήλωναν πως θα ψηφίσουν Οικολόγους φτάσαμε στο έκτο κύμα του Βαρόμετρου στο 10%.

Χαμηλή συσπείρωση παρουσιάζουν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ. Έτσι η συσπείρωση για το ΚΚΕ φτάνει το 68%, 67% για το ΠΑΣΟΚ, 56,5% για τη ΝΔ και 47,5% για το ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόθεση ψήφου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με βάση τις ηλικίες.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με μεγάλη διαφορά στους ψηφοφόρους από 18 έως 54.Η ΝΔ μειώνει τη διαφορά στις ηλικίες 55 64 και ξεπερνά κατά πολύ το ΠΑΣΟΚ στις ηλικίες άνω των 65.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως και τις 29 Μαίου σε δείγμα 1002 πολιτών.

http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: