Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΟΣΕ: «Πετσοκομμένα» δρομολόγια ...


Θεσσαλία:Καταργούνται δρομολόγια από το ερχόμενο Σάββατο...
Σε σιδηροδρομική απομόνωση το Θεσσαλικό δίκτυο. Από το ερχόμενο Σάββατο θα κυκλοφορούν ακόμη λιγότερες αμαξοστοιχίες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στο αίτημα για εκσυγχρονισμό του Θεσσαλικού σιδηροδρόμου εν' όψει και των Μεσογειακών Αγώνων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «απαντά» με περικοπές δρομο-λογίων.
Συγκεκριμένα, τα 16 ζεύγη δρομολογίων στη γραμμή Λάρισα - Βόλος, μει-ώνονται 6, τα δρομολόγια της Δυτικής Θεσσαλίας εκμηδενίζονται ενώ τα δρομολόγια μειώνονται και στον προαστιακό Θεσσαλονίκης - Λάρισας.
Αποτέλεσμα η συνεχής μείωση των επιβατών με τους...

εκπροσώπους των σιδηροδρομικών να μιλούν ακόμη και για ολική κατάργηση γραμμών. Παρά τις πληρότητες τα «πετσοκομμένα» δρομολόγια είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να καλύψουν τη ζήτηση στις συγκεκριμένες γραμμές.
Όπως προαναφέρθηκε στη γραμμή Βόλος- Λάρισα, τα 13 ζεύγη των τοπι-κών αμαξοστοιχιών μειώνονται στα 6 τα οποία θα ανταποκρίνονται στις αρτηριακές αμαξοστοιχίες του άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης.
Παραμένει το ζεύγος αμαξοστοιχιών IC 40/41 Αθήνας - Βόλου - Αθήνας, το οποίο μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας θα εκτελεί τοπική συγκοινωνία και σταματούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ Aθήνας - Καλαμπάκας - Αθήνας και Λάρισας - Καλαμπάκας.
Η αναδιάρθρωση των δρομολογίων, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ξεκινά από το ερχόμενο Σάββατο 1 Αυγούστου και συγκεκριμένα:
Δεν θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες IC 48/47 Αθηνών- Καλαμπάκας- Αθηνών, δεν θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες 1547, 1577, 1580, 1581, 1584, 1585, 1588, 1589, 2572, 2573, 2576, 2577 στη γραμμή Λάρισας- Βό-λου- Λάρισας.
Οι αμαξοστοιχίες IC 40/41 στη γραμμή Λάρισας- Βόλου θα σταθμεύουν σε όλους τους σταθμούς που σταθμεύουν οι τοπικές αμαξοστοιχίες και μόνο για ένα λεπτό στο σταθμό Παλαιοφαρσάλων. Περικοπές και στη γραμμή Λάρισας/ Παλαιοφαρσάλων- Καλαμπάκας- Παλαιοφαρσάλων/ Λάρισας όπως και στη γραμμή Λάρισας- Θεσσαλονίκης- Λάρισας.
www.neostypos.gr

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: