Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ...


Πολιτικό σχεδιασμό που, εάν οι τότε συνθήκες το επιτρέπουν, θα δίδει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα εκλογικού αιφνιδιασμού τον Σεπτέμβριο φέρεται να έχει εκπονήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προοπτική των πρόωρων εκλογών συζητήθηκε εκτενώς μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και στενών του συνεργατών στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Μάλιστα, ο... πρωθυπουργός πυκνώνει το τελευταίο διάστημα τις εμφανίσεις του και θα συνεχίσει ένα εντατικότατο πρόγραμμα συνεργασιών και επισκέψεων με στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Στο ανωτέρω πλαίσιο, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Ηλιούπολης.
Επίσης, η κυβέρνηση, όπως διεφάνη από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, θα συνεχίσει να επενδύει πολιτικά στις επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής.
Με δεδομένο ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει καταστήσει σαφές ότι θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές τον προσεχή Μάρτιο, δημιουργούνται οι όροι ώστε η κυβέρνηση να χρεώσει στο ΠΑΣΟΚ την προσφυγή στις κάλπες με δική της πρωτοβουλία τον Σεπτέμβριο, καθώς ο πρωθυπουργός θα είναι σε θέση να προβάλει το επιχείρημα ότι η χώρα δεν αντέχει το κόστος μιας πολύμηνης προεκλογικής περιόδου.
Τέλος, τα εκλογικά σενάρια επιτείνουν τα «φιλολαϊκά» μέτρα που λαμβάνει μεσούντος του θέρους η κυβέρνηση, από την απόσυρση των Ι.Χ. και την ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών για την απόκτηση εξοπλισμού έως την επιδότηση για «οικολογική» αναβάθμιση κατοικιών.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: