Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Νέα δέσμη τεκμηρίων διαβίωσης



Επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης, αλλά και παρεμβάσεις στο στο ασφαλιστικό προαναγγέλλει ο Γιάννης Παπαθανασίου σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.

Ο υπουργός Οικονομίας σημειώνει ότι τα τεκμήρια θα είναι «λίγα, δικαια και απλά και θα αφορούν εκείνους που δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα, ενώ ζουν πλουσιοπάροχα» . «Στόχος μας είναι οι καρχαρίες και όχι η μαρίδα των φορολογουμένων» λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομίας, ο οποίος αφήνει ανοιχτο το ενδεχόμενο κατάργησης των περισσότερων μορφών αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων.

Ο υπουργός Οικονομίας προαναγγέλλει και μέτρα για την επιμήκυνση του χρόνου εργασίας. « Θέλουμε να προωθήσουμε ένα ελκυστικό πλέγμα κινήτρων, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο παραμονής των εργαζομένων στην εργασία» σημειώνει ο κ. Παπαθανασίου, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί συναίνεση»

Tο σενάριο για τα τεκμήρια
Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό σενάριο για τα τεκμήρια διαβίωσης προβλέπει την άθροιση μιας σειράς δαπανών, π.χ. για αγορά αυτοκινήτου πάνω από 1900 κυβικά, για σκάφη πάνω από 10 μέτρα, για κατοικία άνω των 120 τμ, για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να δηλώνει εισόδημα τουλάχιστον ίσο με το άθροισμα των παραπάνω αντικειμενικών ή πραγματικών δαπανών.

nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: