Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Αντιδράσεις, εντός και εκτός Ελλάδος, για το γκρέμισμα του καταυλισμού...


Εντονες αντιδράσεις από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα για την εκκένωση πρόχειρου καταυλισμού Αφγανών μεταναστών. Ταυτόχρονα το γκρέμισμα του καταυλισμού ήταν πρώτο θέμα στα ευρωπαϊκά νέα του BBC.
Κατά την διάρκεια
του ελέγχου ξέσπασε φωτιά από την οποία φωτιά κάηκαν δεκάδες πρόχειρα παραπήγματα, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός. Tην ίδια ώρα άγνωστα άτομα έβαλαν φωτιά σε τέσσερα κρατικά αυτοκίνητα, σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και στην πόρτα του Ειρηνοδικείου. Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομική επιχείρηση επεκτάθηκε στην...
νότια πλευρά του λιμανιού στην περιοχή του Φάρου, όπου έγιναν προσαγωγές μεταναστών που δεν είχαν νόμιμοποιητικά έγγραφα.
Το KKE κατήγγειλε την επιχείρηση της αστυνομίας χαρακτηριζόντάς τη «βάρβαρη» και τονίζοντας ότι έγινε σε βάρος κυρίως ανηλίκων. Και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης αναφορικά με ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και μιλάει ακόμα για «κτηνωδία της εισβολής αστυνομικών δυνάμεων που ισοπέδωσαν ολοσχερώς τον καταυλισμό που στέγαζε τους αλλοδαπούς αιτούντες άσυλο και μετανάστες της Πάτρας, χωρίς το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας για τη διασφάλιση του δικαιώματος στέγασης τους υπό μόνιμες και αξιοπρεπείς συνθήκες».

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: