Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Παπανδρέου : «Πάμε μαζί»



του Μάκη Πολλάτου

«Τώρα, είναι η ώρα της συστράτευσης. Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.Όχι απλώς για να κερδίσουμε την Κυριακή. Αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους φίλους του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα.

Από τη γενέτειρα των Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε όλους τους Έλληνες σε μια νέα εθνική ενότητα και «παρακίνησε» όσους ψηφοφόρους δεν έχουν ακόμη αποφασίσουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. «Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη, κάθε νοικοκύρη, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε αγωνιστή. Τώρα, είναι η ώρα της συστράτευσης» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε «απευθύνομαι σε όσους πονάνε αυτόν τον τόπο και πληγώνονται, βλέποντας την πατρίδα αδύναμη να χάνει ευκαιρίες, να υποχωρεί. Πάμε μαζί, να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και περήφανη, ικανή να υπερασπίζεται και να προωθεί τα συμφέροντά της, με φωνή που θα την ακούν και θα την σέβονται όλοι. Απευθύνομαι σε όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.Απευθύνομαι και στους συμπολίτες μας, που αναζήτησαν τη διαφάνεια από την προηγούμενη κυβέρνηση και είδαν τη διαφθορά να θριαμβεύει. Που πίστεψαν τις υποσχέσεις της και εξαπατήθηκαν. Απευθύνομαι σ' αυτούς και τους λέω: Σας θέλουμε κοντά μας. Σας θέλουμε μαζί μας. Τους απλώνω το χέρι και τους λέω, απ' την καρδιά μου: Πάμε μαζί».

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε και το πολιτικό διακύβευμα των αυριανών εκλογών επισημαίνοντας ότι «στις 4 Οκτωβρίου αποφασίζουμε: Μένουμε αιχμάλωτοι στο παρελθόν μας ή το αφήνουμε πίσω και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον; Συνεχίζουμε να λεηλατούμε ό,τι μας έχει απομείνει ή αξιοποιούμε όσα θετικά έχουμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο; Στις 4 του Οκτώβρη, αποφασίζουμε σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε. Και είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή κλείνουμε μια και καλή την πόρτα στο παρελθόν».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους. «Μόνο εσείς, οι πολίτες είστε η δύναμη της χώρας. Σε σας λογοδοτώ και σε κανέναν άλλον Σας καλώ σε αυτή την πορεία να πάμε μαζί. Δεν σας ζητώ ανοχή. Σας ζητώ συμμετοχή. Η Ελλάδα δεν είναι υπόθεση άλλων. Η Ελλάδα είναι υπόθεση όλων μας».

Σήμερα Σάββατο, ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται το κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι στενοί του συνεργάτες παραθέτουν γεύμα στους δημοσιογράφους που κάλυψαν τις δραστηριότητες του κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στην πλατεία Χαραυγής στο Κερατσίνι.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους για την τελική σύσκεψη πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το απόγευμα της Κυριακής, αφού ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Παπανδρέου θα πάει και πάλι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να παρακολουθήσει τα exit poll

Δεν υπάρχουν σχόλια: