Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Vasilis Valasopoulos
Βαρέως προσέβαλε εχθές ο κ. Καραμανλής τόσο το λαό της Ηλιούπολης όσο και το λαό και τη δημοκρατία συνολικά. Όπως μετέδωσαν όλα τα ΜΜΕ αλλά και επισήμως η Ν.Δ. (και από το διαδικτυακό της τόπο) ο απερχόμενος πρωθυπουργός παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη «διάλογο με πολίτες» στην πόλη μας. Όμως κάθε άλλο παρά διάλογο με πολίτες αποτέλεσε. Το τηλεοπτικό αυτό γεγονός:

Δεν προαναγγέλθηκε ποτέ και με κανένα τρόπο. Οι πολίτες της Ηλιούπολης, αλλά και των όμορων δήμων, δεν προσκληθήκαμε ούτε ενημερωθήκαμε με κανένα τρόπο, ούτε καν μέσω των τοπικών ΜΜΕ ώστε να παραβρεθούμε.
Δεν ενημερώθηκαν ούτε καν οι θεσμικοί φορείς της πόλης μας, ως αντιπροσωπευτικοί, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο ή το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.
Σύμφωνα με πολλά του έντυπου τύπου και ρεπορτάζ των ηλεκτρονικών ΜΜΕ , οι «πολίτες» με τους οποίους «διελέγχθη» ο κ. Καραμανλής, ήταν (μη ευρέως αναγνωρίσιμα) στελέχη της Ν.Δ. (μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Εξαρχείων, μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Γλυφάδας, μέλη Δ.Α.Π. από Τ.Ε.Ι. της Περιφέρειας, μέλη της τοπικής οργάνωσης της Αργυρούπολης κ.ά.)
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ερωτήσεις και απαντήσεις ήταν προσχεδιασμένες και είχαν δοθεί γραμμένες σε χαρτί. Μάλιστα, διαβάζοντας τις κανείς και εκ των υστέρων (π.χ. στο www.nd.gr ) αντιλαμβάνεται το στημένο του «διαλόγου» ιδιαίτερα εύκολα.

Από τα λίγα ανωτέρω θέματα, είναι σαφές και θα έπρεπε να το έχει αντιληφθεί ο κ. Καραμανλής, το επιτελείο και η παράταξη του, ότι προσέβαλε βαθιά τους πολίτες στην Ηλιούπολη, δίνοντας την ψευδή εικόνα στον ελληνικό λαό ότι συνομίλησε μαζί μας. Είναι προφανές ότι όπως πληγώνεται ο αθλητισμός από στημένους αγώνες, έτσι πληγώνεται και η δημοκρατία και το λαϊκό σύνθημα από στημένους «ανοιχτούς»διαλόγους με τους «πολίτες». Και για μία ακόμα φορά οι πράξεις του κ. Καραμανλή έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική του υπέρ της δημοκρατίας και της ηθικής. Όμως, Κυριακή κοντή γιορτή!!

ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
www.valasopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: