Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Θετικές αναφορές στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ για τη χειραψία Παπανδρέου - Μιλόσοσκι



ΑΠΕ

Σκόπια



Με θετικές αναφορές υποδέχθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην ΠΓΔΜ, την πρώτη επαφή και χειραψία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή, στη διάρκεια των εργασιών της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της ΝΑ Ευρώπης (SEECP).

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, «Ντνέβνικ», δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα, φωτογραφία με τη χειραψία των δύο ανδρών.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι παρά το γεγονός πως δεν πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συνάντηση των κ.κ. Παπανδρέου και Μιλόσοσκι, η πρώτη επαφή που είχαν στην Κωνσταντινούπολη «αναγγέλλει το σπάσιμο του πάγου και σηματοδοτεί νέο κλίμα στις διακρατικές σχέσεις».

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, «Α1», αναφέρει ότι «η πρώτη επαφή των δύο ανδρών μπορεί να χαρακτηρισθεί ως θετικό σημάδι για το ενδεχόμενο βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών».

Ο κ. Μιλόσοσκι, συνεχίζει ο «Α1», συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για τη νίκη του στις εκλογές και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Από τη μεριά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, είπε στον κ. Μιλόσοσκι ότι επιθυμεί καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Τέλμα» σημειώνει ότι ο κ. Παπανδρέου, με τις αναφορές του στις σχέσεις των δύο χωρών -στην παρέμβασή του στις εργασίες της SEECP- απέστειλε ένα θετικό μήνυμα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: