Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ομόφωνα επικεφαλης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας

Ομόφωνα δεκτές έκαναν το βράδυ της Τετάρτης, τα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τις προτάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγοντας τον Αλέξη Τσίπρα, ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

"Οι εκλογές την 4η Οκτωβρίου έδωσαν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία. Η νέα μας Κοινοβουλευτική Ομάδα, ανανεωμένη σε πρόσωπα αλλά και με την εμπειρία των παλαιών κοινοβουλευτικών, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να δώσει έναν σκληρό και δύσκολο, αλλά αποτελεσματικό, αγώνα, να αποτελέσει για άλλη μια φορά στο κοινοβούλιο τη βασική αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση, σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την κοινωνία" δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο από τη Σύνοδο του ΔΝΤ, λέγοντας ότι τον ακούσαμε "να απαιτεί, ουσιαστικά, συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, να ζητά ουσιαστικά από την κυβέρνηση να βουλιάξει στην εργασιακή ανασφάλεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους".

"Σήμερα, ο νέος πρωθυπουργός και το νέο υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε, χωρίς, όμως, να ακούσουμε λέξη για όλα αυτά. Ακούσαμε ευχάριστα πράγματα για τη διαφάνεια, για τη λειτουργία του κράτους, για την κοινωνική λογοδοσία, ζητήματα στα οποία, βεβαίως, κανείς δεν θα είναι απέναντι" πρόσθεσε.

"Δεν ακούσαμε, όμως, λέξη για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, η νέα κυβέρνηση θα κριθεί για το αν θα καταφέρει να αποκρούσει την λαίλαπα που έρχεται, την κοινωνική και οικονομική κρίση, ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας της κοινωνίας απέναντι σε αυτήν την κρίση" συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

"Ο νέος πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας και μη, θα αναγκαστεί να πάρει θέση σε αυτά τα ζητήματα. Και όχι γιατί το ζητάμε εμείς αλλά γιατί θα το ζητήσουν, θα το διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, η γενιά των 700 ευρώ. Υπ’ αυτήν την έννοια, από αυτά θα κριθεί η κυβέρνηση".

Αποτίμηση των εκλογών από τη Γραμματεία

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα τόνισε ότι αυτό κρίνεται ιδιαίτερα θετικό για το σχηματισμό και την ενωτική προοπτική του, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών, μέσα στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη.

Κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών, η συντριβή της ΝΔ, η οποία δεν αποτελεί ήττα προσώπων, αλλά συντριβή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, κυρίως, όχι από την πειστικότητα του πολιτικού του σχεδίου, αλλά από τη συντριβή της πολιτικής της ΝΔ, γεγονός που υπογραμμίζει ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα κριθεί από το περιεχόμενό της, χωρίς αυταπάτες και φρούδες ελπίδες. Πολύ γρήγορα θα βρεθεί μπροστά σε έντονα προβλήματα, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η αντι-ενωτική πολιτική του Περισσού, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, φθάνει στα όριά της, κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσει η ηγεσία του, σε όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Για τον ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι δεν κατάφερε να καρπωθεί μεγάλο μέρος από την κατάρρευση της ΝΔ, ωστόσο φαίνεται να εδραιώνεται στο πολιτικό σκηνικό, ως μια δύναμη της ακραίας λαϊκιστικής δεξιάς, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, ενώ για τους Οικολόγους Πράσινους αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι έμειναν εκτός Βουλής είχαν μια αξιοσημείωτη εκλογική απήχηση.

Τέλος η Γραμματεία αποφάσισε την σύγκληση της Οργανωτικής Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στο τέλος του Νοέμβρη 2009,με θέμα την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: