Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

«Κάθε διαδικασία ήταν εντός της νομιμότητας»

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεν θα χαρίσει σε κανέναν τον ρόλο του τιμητή των ατομικών ελευθεριών. Είμαστε εδώ να εγγυηθούμε και τις ελευθερίες, και την ασφάλεια. Αυτό σημαίνει αποτελεσματικό κράτος δικαίου», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για τις προληπτικές προσαγωγές, που έγιναν το Σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λέει ότι «όσοι προσήχθησαν άδικα, είμαστε εδώ για να επανορθώσουμε». «Οι καταγγελίες που έγιναν κατά της αστυνομίας θα εξεταστούν και θα αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη όπου αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες», προσθέτει, τονίζοντας παράλληλα ότι «χωρίς να γίνει καμία παράνομη ενέργεια, η χώρα έδειξε μια καλή εικόνα, όχι εικόνες βίας και καταστροφής».

Ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι «κάθε διαδικασία ήταν εντός της νομιμότητας, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές».

Επίσης, αναφέρει ότι θα καταργηθούν τα χημικά, οι αστυνομικοί θα φέρουν διακριτικά και θα σχεδιαστούν νέοι τρόποι προστασίας της ασφάλειας του πολίτη. «Στο πλαίσιο αυτό θα τα ξαναδούμε όλα από την αρχή: τις κλούβες, τα ΜΑΤ, κάθε αστυνομική επιχειρησιακή τακτική», δηλώνει ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Σε ερώτηση για την αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσαν θέμα Δημοκρατίας, ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας ευαίσθητος ούτε κάνω την προσευχή μου στο εικόνισμα του Στάλιν».

Σε δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το 56% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τον κ. Χρυσοχοϊδη για τα μέτρα που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. στις πορείες.

Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία γράφει ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε προληπτικά πάνω από 850 άτομα, όσα περίπου είχαν προσαχθεί συνολικά στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου. Παράλληλα, φιλοξενεί απόψεις των δύο καθηγητών Ν. Παρασκευόπουλου και Κ. Χρυσόγονου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν παράνομες και αντισυνταγματικές τις προληπτικές συλλήψεις.

ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ με ιδεολογικά και πολιτικά επιχειρήματα. Καταφεύγει στον αντικομμουνισμό, επειδή φοβάται και ανησυχεί που οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ κατά της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΝΔ βρίσκουν πλατιά απήχηση στο λαό», δήλωσε ο Μάκης Μαϊλης.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: