Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Τα μεσάνυχτα η ψήφιση του προϋπολογισμού

Κορυφώνεται απόψε στη βουλή με την πρώτη μετωπική σύγκρουση Παπανδρέου Σαμαρά για την οικονομία η συζήτηση του προυπολογισμού, ο οποίος τα μεσάνυχτα θα ψηφιστεί ονομαστικά.


Από τη Δευτέρα αρχίζουν οι συνεδριάσεις των επιτροπών για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το 2010 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να συλλέγουν όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν από τις αγορές ή τις δαπάνες για παροχή υπηρεσιών προκειμένου να έχουν έκπτωση στη φορολογία.

Δραματική προειδοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργικό συμβούλιο. Ο υπουργός εργασίας επεσήμανε πως αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα τα ασφαλιστικά ταμεία τον Ιούνιο θα είναι άδεια

Στο μεταξύ, στη συζήτηση της Τρίτης, κόντρες σημειώθηκαν και στο εσωτερικό της ΝΔ μεταξύ στελεχών της, με πιο αιχμηρή αυτή μεταξύ Γ.Αλογοσκούφη και Γ.Παπαθανασίου.

Ειδικότερα το «γάντι πέταξε» πρώτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος τόνισε ότι «μπροστά στην ξεκάθαρη γραμμή πλεύσης που καταθέσαμε, τις αλλαγές και τις τομές που προωθούμε, η ΝΔ εμφανίζεται αμήχανη, με αποτέλεσμα να δίνει αυτές τις μέρες στη Βουλή, ένα ακόμα ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας».

Η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με αόριστες αναφορές σε ενδεδειγμένα μέτρα, τόνισε και πρόσθεσε: «περιμέναμε και από τη ΝΔ συγκεριμένες προτάσεις, αλλά αντί γι' αυτό ακούμε τον κ. Σαμαρά να νοσταλγεί τις πολιτικές του κ. Καραμανλή, χωρίς να μας λέει τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: