Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Υπ. Εργασίας: Διμερής διάλογος με την ΑΔΕΔΥ

Διάλογο σε διμερές επίπεδο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΑΔΕΔΥ, μετά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής με τους κοινωνικούς εταίρους και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το ασφαλιστικό στις 8 Δεκεμβρίου, προγραμματίζει ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην απόφαση για το διάλογο συνέβαλε η επιστολή που έλαβε ο υπουργός από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στην οποία ζητείται να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου.

Στην επιστολή προς την ΑΔΕΔΥ, ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι "τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων του δημοσίου είναι γνωστά και πράγματι οξυμένα. Συνθέτουν μαζί με τα προβλήματα των ταμείων του ιδιωτικού τομέα, με όλες του τις εκφάνσεις, το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας, το οποίο ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, ορθώς χαρακτηρίζει ως εθνικό".

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι "οι επί δεκαετία διεξαγόμενες συζητήσεις, σχηματισμοί επιτροπών και τα συναφή δεν έχουν αποδώσει το παραμικρό αποτέλεσμα ούτε καν ως προς τα δεδομένα του ασφαλιστικού. Ως προς αυτό, δεν ευθύνεται, βέβαια, η σημερινή κυβέρνηση. Θα ευθύνομαι, όμως, εγώ, εάν παραδώσω την κατάσταση, όπως ακριβώς τη βρήκα".

Διευκρίνισε πως "η συν-λειτουργία στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, της Επιτροπής των Ειδικών, που συγκροτούμε, της πολιτείας και των κοινωνικών εταίρων, είναι απολύτως απαραίτητη. Αμέσως, λοιπόν, μετά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής με τους κοινωνικούς εταίρους και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (08/12/2009) θα οργανώσουμε σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντινου, την πρώτη συνεδρίαση κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: