Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Στη Βουλή οι ημιυπαίθριοι



Στη Βουλή οι ημιυπαίθριοι

Κατατέθηκε την Παρασκευή προς ψήφιση στη Βουλή το σχ/ν για την «Κύρωση και τροποποίηση της από 29-10-2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση».

Υπενθυμίζεται ότι με την από 29 Οκτωβρίου 2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 218) αναστέλλονται για έξι μήνες οι σε αυτήν αναφερόμενες διατάξεις των άρθρων 40 και 41 του ν.3775/09 για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.

Η αναστολή καλύπτει όλες τις περιπτώσεις εκκρεμών αιτήσεων «τακτοποίησης» σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και αν βρίσκονται, ακόμα και εάν είχε εξοφληθεί το ποσό της προβλεπόμενης «εισφοράς».

Αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κυρώσεων μόνο για όσους είχαν κινήσει τη διαδικασία της «τακτοποίησης», πριν από την έναρξη ισχύος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι πάγιες διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών δεν θίγονται και δεν αναστέλλονται, ο δε έλεγχος των οικοδομών και άλλων κατασκευών γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: