Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" πίσω απο το χτύπημα στην Εθνική


Η

Των Δημήτρη Πώποτα, Αριας Καλύβα

Προβληματισμό στην Αστυνομία προκαλεί μια προκήρυξη που "ανέβηκε" σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σύμφωνα με την οποία την ευθύνη για το χτύπημα στα γραφεία της Εθνικής στη λεωφόρο Συγγρού αναλαμβάνει η οργάνωση "Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών-Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Ολα έδειχναν οτι πίσω απο την επίθεση κρυβόταν ο "Επαναστατικός Αγώνας" , καθώς είναι η μοναδική οργάνωση που μπορεί να προκαλέσει τέτοιου μεγέθους χτυπήματα.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, η σαφώς μικρότερου "βεληνεκούς" αυτή οργάνωση προκαλεί σημαντικά ερωτήματα στις Αρχές.

Αναλυτικά η προκήρυξη

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Οι πέντε κάμερες που το βράδυ της Κυριακής κατέγραψαν καρέ – καρέ τις κινήσεις των τρομοκρατών, ίσως αποδειχθούν κλειδί στις έρευνες της Αστυνομίας για το χτύπημα στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού. Αν και οι τρομοκράτες – μέλη πιθανότατα του Επαναστατικού Αγώνα – γνώριζαν την ύπαρξη του κλειστού κυκλώματος καταγραφής και πιθανότατα είχαν μεταμφιεστεί, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως τα συγκεκριμένα καρέ θα δώσουν πολύτιμα στοιχεία στο κυνήγι τους. Παράλληλα, ελέγχονται όλα τα καρέ που τράβηξαν οι κάμερες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Συγγρού, τόσο πριν όσο και μετά την έκρηξη σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ύποπτα οχήματα ή άτομα.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν μπει τα υπολείμματα της σούπερ – βόμβας, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς είναι, αν υπάρχουν ίχνη γενετικού υλικού σε κάποια από τα ευρήματα ή άλλα στοιχεία. Η συνδεσμολογία, δείχνει πως πρόκειται για την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας ενώ το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν οχήματα διαφυγής αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη οργάνωση. Η βόμβα ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος αλλά και ο στόχος (τράπεζα – οικονομικός ), δείχνουν ότι ο Επαναστατικός Αγώνας, πλέον έχει επικεντρώσει τη δράση του σε μεγάλους οικονομικούς στόχους με βόμβες διαχωρίζοντας τη θέση του από την οργάνωση Σέχτα Επαναστατών η οποία χτυπά ανθρώπινους στόχους και ιδιαίτερα αστυνομικούς.

Περίμεναν Σέχτα

Όπως τονίζουν οι έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι η πρώτη φορά, ακόμη και στην προ – 17 Νοέμβρη εποχή που πραγματοποιείται χτύπημα μέσα στην περίοδο των εορτών. Στέλεχος της ΔΑΕΕΒ, τόνισε στο protothema.gr πως υπήρχαν πολλές πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν μέσα στα Χριστούγεννα δίνοντας πολλές πιθανότητες όμως στην εμφάνιση της Σέχτας Επαναστατών. Για το λόγο αυτό, υπήρχαν αυξημένες περιπολίες και φρούρηση σε συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα, σημεία στα οποία επικεντρώνεται η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών. Τελικά, το μεγάλο χτύπημα έκανε στις 23:02 χθες το βράδυ η άλλη μεγάλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

O αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 11.01 το βράδυ της Κυριακής στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται και υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γαλαξία, παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού στο Νέο Κόσμο.

Στις 10.46 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο συγκεκριμένο κτίριο σε 15 λεπτά, όπως και έγινε.

Απο την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί γιατί η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία αλλά προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

.protothema.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: