Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Σε ειδικό έντυπο η καταγραφή των αποδείξεων

Δεν θα προσκομίζονται οι αποδείξεις στις εφορίες, αλλά θα καταγράφονται σε ειδικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, διευκρίνισε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπακωσταντίνου. Προανήγγειλε, επίσης, αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

"Και οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να δηλώνονται για να έχουν οι φορολογούμενοι έκπτωση φόρου. Προσανατολιζόμαστε στο να μετράνε όλες οι αποδείξεις, από παντού, με λίγες εξαιρέσεις. Απλά θα υπάρχει κλιμάκωση για τη σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο, ανάλογα με το εισόδημα", δήλωσε ο υπουργός.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών εξετάσει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου (12.000 ευρώ) έως και 50% και τη σύνδεση του υπολοίπου με τη συλλογή αποδείξεων. Εκφράζονται, πάντως, σοβαρές ενστάσεις, καθώς χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι δεν μπορούν να μαζεύουν αποδείξεις ελλείψει χρημάτων.

Κλιμάκιο της Κομισιόν στην Αθήνα

Πυρετός στο οικονομικό επιτελείο για το σχεδιασμό του νέου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιανουαρίου.

Στις 6 του μηνός έρχεται στην Αθήνα μικτό κλιμάκιο της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα παρακολουθήσει την πορεία του προγράμματος κατάρτισης.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πάνω από 7.000 επισκέπτες συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση του φορολογικού νομοσχεδίου στο Διαδίκτυο στη σελίδα opengov.gr.

Στην πλειονότητά τους τάσσονται υπέρ της επιστροφής αντικειμενικών κριτηρίων και κριτηρίων διαβίωσης και κατά οποιασδήποτε επιβάρυνσης μισθωτών και συνταξιούχων.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: