Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Λίγες ώρες πριν το νέο έτος

Εν αναμονή της έλευσης του νέου έτους που σηματοδοτεί την έναρξη και της νέας δεκαετίας βρίσκεται η χώρα. Το 2010 θα συναντήσει την Ελλάδα φωτισμένη από ήλιο, καθώς ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος. "Ηλιόλουστες" δεν είναι, ωστόσο, οι "εκτός των τειχών" προβλέψεις για την ελληνική οικονομία. Πάντως, ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε το 2010 ως μία χρονιά "στην οποία η ελληνική οικονομία θα βγει πιο δυνατή".

Στην πλατεία Συντάγματος θα υποδεχθούν οι κάτοικοι της Αθήνας το νέο έτος, με τις εκδηλώσεις να αρχίζουν στις 10 το βράδυ. Παρόμοιες εκδηλώσεις και στις κεντρικές πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων.

Με την αλλαγή του χρόνου οι πολίτες θα αρχίσουν τη συγκέντρωση αποδείξεων καθώς- όπως προανήγγειλε το οικονομικό επιτελείο- θα συνδεθούν με το αφορολόγητο όριο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει έξτρα αφορολόγητο, μεγαλύτερο από τις 12.000 ευρώ για όσους έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις πάνω από ένα όριο.

Κατά τα λοιπά, έως τις 9 θα μείνουν απόψε ανοικτά τα σούπερ μάρκετ και έως τις 6 το απόγευμα τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα είναι κλειστά την Παρασκευή, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ψωμί για τέσσερις ημέρες θα πρέπει να προμηθευτούν την Πέμπτη οι καταναλωτές.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα αποσυρθούν σταδιακά έως τις 11 το βράδυ. Τελευταίο δρομολόγιο του μετρό από Σύνταγμα για Αεροδρόμιο στις 9 και μισή το βράδυ.

Την Πέμπτη κορυφώθηκε και η έξοδος των εκδρομέων, με σύμμαχο τον καιρό, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε ορισμένες περιοχές στους 23 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος ο καιρός και ανήμερα Πρωτοχρονιάς- πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες παρέμειναν ανοιχτές μέχρι τις 3 το μεσημέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: