Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Χ. Παμπούκης: Ουδέποτε είχα σχέσεις με τον Μ. Χριστοφοράκο

«Ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens και προφανώς με την διερευνώμενη υπόθεση», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης σχετικά με το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

«Προς άρση οιονδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρία, ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρίας», αναφέρει κατηγορηματικά.

«Από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου, η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα», προσθέτει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Παμπούκης, ο οποίος τονίζει:

«Κανείς και τίποτα δεν θα με καταβάλλει από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος γενικά και ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.

Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας, αποπροσανατολίζει, παραπλανά και συσκοτίζει τις πτυχές που πρέπει να αναδειχθούν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον πρέπει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το ημερολόγιο του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens την περίοδο 2004-2005 φαίνεται ότι ο κ. Παμπούκης συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επαφές του Μ. Χριστοφοράκου, δίχως να είναι εμφανές ότι έχει επαγγελματική σχέση με τη Siemens. Στο ημερολόγιο του Mr. Siemens καταγράφονται πολλές συναντήσεις, συσκέψεις στο νομικό του γραφείο, τηλεγραφήματα κοινωνικού περιεχομένου, γεύματα κ.ά.

Η εφημερίδα γράφει ότι έχει εντοπίσει οκτώ «εγγραφές» αυτών των επαφών Χριστοφοράκου - Παμπούκη, σε μία περίοδο που ο πρώτος είναι πανίσχυρος και ο δεύτερος εκ των βασικών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: