Του Σωτήρη Βαρελά
http://sotirisvarelas.blogspot.com/
Διάβασα την κριτική που ασκείται στην κα. Μπαλαμάτση και στον Πρωθυπουργό για την επιλογή της και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις. Προσωπικά δε γνωρίζω τη κα.Μπαλαμάτση αλλά γνωρίζω και παρακολουθώ τη δουλειά της στο χώρο του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών ενώ από τα σκίτσα μου πιστεύω να έχετε καταλάβει τη διάθεση διάθεση μου για άσκηση κριτικής σε κάθε εξουσία.
Στη κουβέντα για αξιοκρατία θα ήθελα να ρωτήσω αν η κα. Μπαλαμάτση είχε με επιτυχία περάσει τα τελευταία της μαθήματα (κάτι που δεν γνωρίζω αν το έχει ήδη κάνει) θα ήταν καλύτερος άνθρωπος, πιο αξιόλογος…; Εάν οι δεξιότητες ενός ανθρώπου κρίνονται μονάχα από τις σπουδές του τότε να στελεχωθεί το κράτος με καθηγητές πανεπιστημίου.
Πέρασε όμως στα ψιλά ότι...
η κα. Μπαλαμάτση κατασκέυασε το νέο διαδικτυακό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ http://www.pasok.gr/ το οποίο αποτελούσε ένα πραγματικό δύσκολο project. Για τους τεχνολογικά καταρτισμένους ο νέος ιστοχώρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ θεωρείται από τους πλέον αποδοτικούς, με διαδραστική διασύνδεση όλων τα social media χωρίς χάνει την ευκολία στη χρήση του προσφέροντας και αυτοματοποιημένη ενημέρωση σε όλα τα μέλη. Αποτελεί πρότυπο λειτουργικότητας και ευχρηστίας. Επίσης σε ηλικία 19 εργάστηκε στην Ο.Ε.Ο.Α. ΑΘΗΝΑ 2004 ως υπεύθυνη προγραμματισμού, στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (τμήμα Διαδικτύου και Διαδραστικών Μέσων). Τα δύσκολα project που έφερε εις πέρας και οι δεξιοτητές στις νέες τεχνολογίες είναι το βιογραφικό της κα.Μπαλαμάτση,. Και αυτές τις δεξιότητες δεν τις αποκτά κανείς μόνο μέσω σπουδών αλλά κυρίως μέσω σκληρής εργασίας.
Τώρα εάν αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού (κάτι που επίσης δε γνωρίζω) νομίζω ότι και αυτό πρέπει να το χρεώσουμε στα θετικά της. Ο κ.Παπανδρέου έχει ένα “κόλλημα” θέλει οι συνεργάτες του να είναι έντιμοι και εργατικοί. Το ότι η κα. Μπαλαμάτση είναι εργατική μας το απέδειξε με το γεγονός ότι εργάζεται από τα 19 στο χώρο των νέων τεχνολογιών (ίσως και με κόστος των σπουδών της) το εάν είναι έντιμη οφείλει να μας το αποδείξει στο μέλλον κατά την άσκηση των καθηκόντων της. Παρόλα αυτά μου κάνει εντύπωση που τη μοναδική περίπτωση νέου ανθρώπου που θα στελεχώσει το κράτος σπεύσαμε με μεγάλη ευκολία να την “σταυρώσουμε”.
Τέλος θα ήθελα να σημειώσω το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ΕΟΤ και ίσως να συνδέεται με την επιλογή Μπαλαμάτση. Ο ΕΟΤ με τη σημερινή του μορφή του απλού διεκπεραιωτή μεταξύ κράτους και τουριστικών επιχειρήσεων καθίσταται κατώτερος των συγκυριών και ανεπαρκής. Η χρήση του διαδικτύου και οι επερχόμενες δράσεις μέσω ΤΠΕ έρχονται να αλλάξουν ριζικά τον τουριστικό τομέα. Ο ΕΟΤ πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους στα πρότυπα του http://www.tourismturkey.org/, http://www.spain.info/, http://www.visitbritain.gr/, που έχουν ως μοναδικό σκοπό τη προσέλκυση των τουριστών μέσω διαδικτύου. Ο τουρισμός παγκοσμίως αλλάζει με τα social media και το tourism 2.0 να αποτελεί την τελευταία τάση στην Ευρώπη. Πρακτικές όπως Geografical Information Systems (GIS), RFID, e-procurement, e-Marketing, e-Ticketing, Application Service Providers, VoIP, Customer Relationship Management, self-service kiosks, e-learning, mobile commerce, knowledge management systems, ERP, e-recruitment αλλάζουν σημαντικά το περιβάλλον στις τουριστικές επιχειρρήσεις. Αν η κα.Μπαλαμάτση με τις αποδεδειγμένες δεξιότητες της στο χώρο του διαδικτύου και τις νέες τεχνολογίες μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής εγώ θα συμφωνήσω με την επιλογή της.
Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010
H άλλη άποψη για την Αίγλη Μπαλαμάτση...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου