Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Παπανδρέου στη Βουλή: Αναλογικά τα βάρη στο λαό

Και επίθεση στη ΝΔ για πλιάτσικο στο Δημόσιο

«Οι έχοντες και κατέχοντες θα αναλάβουν αυξημένο βάρος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα με αφορμή την επερχόμενη λήψη πρόσθετων μέτρων. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «όλοι θα συμβάλουν αναλογικά» και πως δεν πρόκειται να πληρώσουν την κρίση αυτοί που έχουν τη λιγότερη ευθύνη για τη δημιουργία της.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι θυσίες των πολιτών «θα πιάσουν τόπο» και πως η χώρα θα βγει από την κρίση «με το κεφάλι ψηλά».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «καμία άλλη χώρα δεν θα πληρώσει για τα χρέη τα δικά μας. Είναι θέμα τιμής να διορθώσουμε μόνοι μας τα του οίκου μας».

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση στην οποία έφερε τη χώρα. Αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως μίας επικίνδυνης εξαετούς εξουσίας, για την οποία τώρα η χώρα καλείται να πληρώσει το λογαριασμό και την κατηγόρησε για λιποταξία και πλιάτσικο του δημοσίου τομέα.

Αναφερόμενος στα ψευδή δημοσιονομικά στοιχεία που εστάλησαν στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Αν κάποιος έφταιξε να του αποδοθούν ευθύνες, να αποτρέψουμε κάθε πειρασμό οποιουδήποτε πολιτικού να παίζει με αριθμούς και με τις τύχες τις χώρας».

Η διεθνής κρίση, είπε, ήταν μόνο το κερασάκι στην τούρτα, πάνω στην κατάρρευση του μοντέλου του πολιτικού συστήματος», κατέληξε και υπογράμμισε: «Σήμερα είναι η ώρα της δράσης και των αποφάσεων για την πατρίδα».

.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: