Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Πεταλωτής για Πάγκαλο




"ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

«Ο κ. Πάγκαλος έκανε μια περιγραφή, η κυβέρνηση όμως θα τοποθετηθεί αύριο στην επίκαιρη ερώτηση, που υπάρχει προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα απαντήσει συγκεκριμένα για τα σημεία αυτά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν...

η κυβέρνηση συμφωνεί με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της, Θ. Πάγκαλου, σχετικά με τις αποζημιώσεις για την γερμανική κατοχή.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις που εξέφρασε ο κ. Πάγκαλος για τη σημερινή ηγεσία της Ευρώπης, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε πως «είναι η αγωνία όλων μας η ολοκλήρωση της Ε.Ε. Να είναι σε σταθερές βάσεις, να λειτουργούν τα όργανά της, όπως πρέπει, και εκεί είναι θέμα συμβολής του καθενός μας».

Στις απαντήσεις που θα δώσει ο πρωθυπουργός αύριο στη Βουλή, παρέπεμψε ο κ. Πεταλωτής σε σειρά συμπληρωματικών ερωτήσεων, που του τέθηκαν. Ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί από τον υπουργό Διακιοσύνης η άδεια για να αρθεί όποιο εμπόδιο τίθεται στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή ως προς τα οικονομικά μας, ως προς την αξιοπιστία της χώρας, ως προς την υπόσταση της χώρας μας».

Τόνισε, δε, ότι «αυτό είναι μια σημαντικότατη παράμετρος, από εκεί και πέρα ας μην πυροδοτούμε οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε πλευρά εις βάρος της χώρας μας», παραπέμποντας στις απαντήσεις, που θα δώσει ο κ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι οι καλές σχέσεις, που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς». Πρόσθεσε ότι και «αν δει κανείς και τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου, δείχνουν ότι η Γερμανία εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση, είναι αυτή που μιλάει για αξιοπιστία της Ελλάδας και αυτό προέχει στη συγκεκριμένη περίπτωση».

troktiko.

Δεν υπάρχουν σχόλια: